vestnik

(FOTO) Rock piknik bil je Radenska rock fešta

Vestnik.si, 29. 5. 2023
Jure Kljajić
Rock Fešta 2023.
Popularno

Pri lovskem domu Jež v Boračevi je potekala glasbena prireditev Rock piknik, ki je bila v resnici še ena Radenska rock fešta. V sodelovanju z različnimi sponzorji jo je pripravilo Glasbeno društvo Bomba. Nastopile so štiri skupine.

Letošnja Radenska rock fešta je bila znova na programu po letu 2019, ko je ta prireditev zaznamovala 30-letnico. Tokrat so nastopile zasedbe Rock Bataljon in Potato Mushroom iz Radencev ter Špirit (okrepljena s saksofonistom Marjanom Faričem) in Cardboard iz Murske Sobote. Za jedačo in pijačo je bilo seveda poskrbljeno, kakor je že nakazovalo uradno ime Rock piknik, vstop pa je bil prost. 

radenska-rock-fešta-2023, radenci-boračeva, glasba, band, koncert
Jure Kljajić
Rock Fešta 2023.

Rock fešta je imela tudi izobraževalno noto, saj so organizatorji med koncertnimi premori na zid stavbe predvajali glasbeni video dokumentarec o zgodovini progresivnega in psihedeličnega rocka ter heavy metala. Tako so v skrajšanih različicah poučili o glasbi skupin, kot so bile 13th Floor Elevators, Soft Machine, King Crimson, Pink Floyd, Yes, Emerson, Lake & Palmer, The Moody Blues, Jefferson Airplane, Cream, Led Zeppelin, Black Sabbath, The Jimi Hendrix Experience in druge.  

radenska-rock-fešta-2023, radenci-boračeva, glasba, band, koncert
Jure Kljajić
Rock Fešta 2023.

rock piknik fešta radenci lovski-dom jež