Zainteresirani lahko pri Jančarjevih že nekaj let dobijo buče, ki jih z noži lahko izrežejo za noč čarovnic. Letos so za okrasitev dvorišča in za prodajo namenili blizu tisoč buč. Okrasitev navadno pripravijo tri ali štiri tedne pred prvim novembrom in vse od takrat se pri njih ustavljajo ljudje. "Največ povpraševanja je v tem tednu, ko potekajo razne prireditve in buče pridejo iskat tudi organizatorji dogodkov in iz različnih lokalov. Seveda je veliko družin z otroki, ki si sami izberejo, katero bučo bodo imeli. Vse bolj razmišljamo tudi o posebni prireditvi, ki bi trajala dan ali dva, ampak to bo moralo počakati do prihodnjega leta," nam je povedala Jerneja Jančar.
Preberite še
Odpri v novem zavihkuDobro vino je še vedno cenjeno, ocenjujejo v Vinogradništvu Kolarič
Družina Kolarič je prve trte zasadila daljnega leta 1946. Na sedmih hektarjih vinogradov pridelujejo dvanajst sort, posebej ponosni so na svojo penino.
Buče so Jančarjevi letos pridelovali na treh hektarjih površine in z letino so zadovoljni. "Buče so bile to leto ena redkih poljščin, ki je zelo dobro uspela." Za okrasitev in za prodajo so namenili le deset odstotkov buč, ostalo pa bo namenjeno za pridelavo bučnega olja in drugih izdelkov, po katerih so poznani. Kaj vse lahko pri njih dobite, si preberite TU.
Buče so položili na lesene palete, saj se dlje časa obdržijo, če niso na tleh oziroma na zemlji.
Na kmetijo v Črešnjevce prihajajo številni gostje, tudi iz drugih delov Slovenije. "Te dni bo pri nas še zelo veselo. Jesenska okrasitev požanje zanimanje, najmlajši pa se vseeno raje ustavijo pri likih za noč čarovnic," še pristavi Jerneja Jančar in pove, da že razmišlja o dekoraciji za prihodnje leto.