Zmagovalce so letos razglasili v video oddaji. Nagrado bodo prejemniki prejeli individualno oziroma po pošti.
Chef leta je postal Gregor Vračko iz Hiše Denk (Zgornja Kungota). Chefinja tradicije je Mojca Trnovec iz Gostilne Mihovec (Zgornje Pirniče), chef prihodnosti je Luka Košir iz Gostišča Grič (Šentjošt nad Horjulom), mladi talent je Leon Pintarič iz Gostilne Rajh (Bakovci), najboljši sommelier je Grega Repovž iz Gostilne Repovž (Šentjanž), najboljši POP je Wine Bar Šuklje (Ljubljana), najboljša slaščičarna pa Fetiche patisserie (Ljubljana).
Vodnik je vsako leto malce osvežen, letos pa ni več najboljših restavracij, temveč je bil opravljen izbor najboljših restavracij, ki so prejele po štiri kuharske kape, s katerimi grafično označijo kakovost restavracij.
Preberite še
Odpri v novem zavihku(FOTO) Dvakratni bis za zasedbo Silence v Murski Soboti
Tako kot decembra 2022 v Lendavi je tudi v Gledališču Park v Murski Soboti na tokratnem koncertu skupine Silence dvakrat zahtevalo dodatek. In ga tudi dobilo.
Kot je pojasnila Mira Šemič, direktorica Gault & Millau Slovenija, s tem usklajujejo prakso Gault & Millau po svetu in na piedestal postavljajo gostince, ki so si uspeli izboriti zavidljive štiri kape. Prav tako želijo s tem poudariti, da so štiri kape veliko priznanje in njihovo ohranjanje iz leta v leto potrjujejo kakovost in vrhunskost restavracije oziroma gostinca.
"Sem že peta generacija. Vedno se oziram na tradicijo, na tradicionalne recepte in jih potem skušam nadgraditi s svojim znanjem, poskušam, da so krožniki čim bolj mladostni. Stremim tudi k temu, da se povezujem s čim več lokalnimi pridelovalci. Že v otroštvu sem gledal svojo prababico, dedka, mamo, očeta, v bistvu smo vsi vpeti v ta posel. Drugega si niti ne predstavljam," je ob razglasitvi povedal Leon Pintarič.
Najboljše restavracije po izboru vodnika Gault & Millau Slovenija za leto 2021 so postale Gostilna pri Lojzetu, Hiša Franko, Hiša Denk, Ošterija Debeluh, Restavracija Mak in Restavracija Strelec.