vestnik

Leon Pintarič mladi talent po izboru gastronomskega vodnika Gault & Millau

D. N., 19. 1. 2021
Marina Vrbnjak
Leon Pintarič
Popularno

Inšpektorji Gault & Millau Slovenija so tudi letos pripravili gastronomski vodnik za leto 2021, v katerem je predstavljenih 153 restavracij, več kot 80 POP zbirališč, 67 vinskih kleti z 198 ocenjenimi vzorci vina, 13 pivovarn ter več kot 30 karakterističnih slovenskih živilskih produktov. Vodnik bo kmalu na prodajnih mestih, ugledni vodnik pa je včeraj razglasil tudi najboljše s področja gastronomije za leto 2021. Med njimi je tudi Leon Pintarič iz Gostilne Rajh, ki je postal mladi talent.

Zmagovalce so letos razglasili v video oddaji. Nagrado bodo prejemniki prejeli individualno oziroma po pošti.

Chef leta je postal Gregor Vračko iz Hiše Denk (Zgornja Kungota). Chefinja tradicije je Mojca Trnovec iz Gostilne Mihovec (Zgornje Pirniče), chef prihodnosti je Luka Košir iz Gostišča Grič (Šentjošt nad Horjulom), mladi talent je Leon Pintarič iz Gostilne Rajh (Bakovci), najboljši sommelier je Grega Repovž iz Gostilne Repovž (Šentjanž), najboljši POP je Wine Bar Šuklje (Ljubljana), najboljša slaščičarna pa Fetiche patisserie (Ljubljana).

Vodnik je vsako leto malce osvežen, letos pa ni več najboljših restavracij, temveč je bil opravljen izbor najboljših restavracij, ki so prejele po štiri kuharske kape, s katerimi grafično označijo kakovost restavracij.

Kot je pojasnila Mira Šemič, direktorica Gault & Millau Slovenija, s tem usklajujejo prakso Gault & Millau po svetu in na piedestal postavljajo gostince, ki so si uspeli izboriti zavidljive štiri kape. Prav tako želijo s tem poudariti, da so štiri kape veliko priznanje in njihovo ohranjanje iz leta v leto potrjujejo kakovost in vrhunskost restavracije oziroma gostinca. 

vinarium, turistična-ponudba, stolp-vinarium, leon pintarič
Marina Vrbnjak
Leon Pintarič

"Sem že peta generacija. Vedno se oziram na tradicijo, na tradicionalne recepte in jih potem skušam nadgraditi s svojim znanjem, poskušam, da so krožniki čim bolj mladostni. Stremim tudi k temu, da se povezujem s čim več lokalnimi pridelovalci. Že v otroštvu sem gledal svojo prababico, dedka, mamo, očeta, v bistvu smo vsi vpeti v ta posel. Drugega si niti ne predstavljam," je ob razglasitvi povedal Leon Pintarič. 

Najboljše restavracije po izboru vodnika Gault & Millau Slovenija za leto 2021 so postale Gostilna pri Lojzetu, Hiša Franko, Hiša Denk, Ošterija Debeluh, Restavracija Mak in Restavracija Strelec.

gault&millau-slovenija leon-pintarič mladi-talent