Letos bodo na prireditvi prvič sodelovali tudi chefi iz tujine, organizatorji pa pričakujejo več kot 1500 obiskovalcev. Svoje kulinarične mojstrovine bodo jutri predstavljali Rudolf Štefan iz šibeniške restavracije Pelegrini, Max Stiegel iz avstrijske Gut Purbach, Madžar Farkas Richard iz Pajda restaurant, Igor Jagodic iz ljubljanske restavracije Strelec, iz ZDA bo prišel Michael Husney iz Aramark Cleveland Cavaliers, sodelovali pa bosta tudi Leon Pintarič iz Gostilne Rajh, Daniel Sukič iz Šunkarne Kodila ter Boštjan Lačen iz Eko-socialne kmetije Korenika.
Rudolf Štefan in Max Stiegl sta tudi prejemnika Michelinove zvezdice. Prvi pripravlja predvsem sodobne različice dalmatinskih jedi, drugi pa je najbolj zaželeno zvezdico v svetu kulinarike prejel že pri 21. letih. Obiskovalci bodo lahko poskusili tudi žlahtno kapljico in piva. S svojo ponudbo bodo sodelovali Vinska klet Marof, Vina Steyer, Vina Gjerkeš, Vina Krampač, madžarska vinska klet Pelle, s Hrvaške pa Vina Bibich. Sodelovali bodo še Pivovarna Bevog, Domačija Firbas ter Oljarna Kocbek.
Preberite še
Odpri v novem zavihkuV Kančevcih slovesno ob srebrni maši brata Milana
Župnik Milan Kvas je novo mašo opravil leta 1999, v Kančevce je prišel leta 2016.
Vstop na prireditev je brezplačen, obiskovalci pa bodo morali za okušanje kulinarične ponudbe in pijače kupiti kupončke, ki bodo na voljo na blagajni pri vhodu v grad.