vestnik

Grossmannov festival med 30 najboljšimi na svetu 

Vestnik, 15. 11. 2018
Grossmann
Grossmannov festival, Ljutomer Fotografija Grossmann
Popularno

Grossmannov festival fantastičnega filma in vina je filmska revija MovieMaker Magazine uvrstila med trideset najboljših žanrskih festivalov na svetu. 

Strokovna žirija je iz Evrope izbrala le sedem festivalov, je sporočil strokovni direktor festivala Tomaž Horvat. "Ob tem moramo upoštevati, da je rast števila filmskih festivalov na svetovni ravni izjemna, in med njimi daleč prednjačijo ravno žanrski festivali, ki imajo tudi najbolj zvesto in kritično občinstvo. Konkurenca torej postaja izjemno huda. V tej luči je dosežek našega butičnega festivala še toliko večji, še posebej če upoštevamo pogoje pod katerimi organiziramo zadevo," dodaja Horvat.


0d02cbb640e3c532da2676003069f76b
Grossmann
Filmska revija MovieMaker Magazine je ljutometski festival uvrstila med trideset najboljših žanrskih festivalov na svetu.

Najboljše festivale je žirija izbirala na podlagi programov in gostov ter spremljevalnih dogodkov. Ljutomerski festival se je s tem priznanjem postavil ob bok festivalom kot so Fantasia, ki se prireja v Montrealu, Fantastic Festu iz Austina, Midnight Madness iz Toronta, Sitges Festivalu iz Španije, BIFFF iz Bruslja, Frightdestu iz Londona in drugim. Organizatorji Grossmannovega festivala pa pravijo, da priprave na julij 2019 že potekajo, nekoliko prej kot običajno bodo odprli tudi filmske razpise.

Nataša Juhnov
Filmska revija MovieMaker Magazine je ljutometski festival uvrstila med trideset najboljših žanrskih festivalov na svetu. 
grossmannov festival ljutomer MovieMaker Magazine