Panna cotta z malinami
Sestavine za 4 osebe:
4 listi želatine
350 ml smetane
Preberite še
Odpri v novem zavihku(KAVČ #15) Nika Kovač: "Redko sem očarana, doma so me učili, da moram biti kritična – še posebej do politikov"
Sociologinja, antropologinja in vodja Inštituta 8. marec je postala sinonim za gibanja, ki spreminjajo družbo – od pravic žensk in enakopravnosti do pitne vode, medijske svobode in volilne participacije.
pol stroka vanilje
80 g sladkorja
150 ml jogurta
400 g pretlačenih malin
Panna cotta je klasična italijanska sladica iz kuhane smetane in dodatkom želatine, ki jo običajno okrasimo s sadjem.
Priprava:
Želatino namočite v hladni vodi. V kozici segrejte smetano, dodajte prepolovljen strok ter vse skupaj pustite lahno vreti 5 minut. Kozico odstavite in odstranite strok. Ožemite želatino in jo skupaj s sladkorjem primešajte vroči smetani. Mešajte, dokler se želatina in sladkor ne stopita. Ko se mešanica ohladi, primešajte jogurt in polovico malin. Pripravljeno mešanico porazdelite po kovinskih modelčkih in jih za najmanj 4 ure postavite v hladilnik. Modelčke nato za hip potopite v vročo vodo, vsebino počasi prevrnite na desertne krožnike in sladico okrasite s preostalimi malinami.