vestnik

Kam se lahko odpravite na kulturni praznik?

I.B., 7. 2. 2020
sta
Zaznamovali bomo obletnico smrti Franceta Prešerna.
Popularno

Jutri, na 8. februar, se bomo spomnili smrti največjega slovenskega pesnika Franceta Prešerna. Ponujamo vam nekaj namigov, katere kulturne prireditve lahko obiščete v Pomurju.

V Pomurskem muzeju Murska Sobota si boste lahko med 9. in 17. uro brezplačno ogledali stalno razstavo Med preteklostjo in prihodnostjo, občasno razstavo 100 dejstev o Prekmurju ter gostujočo razstavo Obtičali v Šanghaju. Ob 15. uri pa pripravljajo družinsko delavnico Izberi si dejstvo o Prekmurju in ga odtisni. Izbrani motiv boste prerisali in vgravirali na posebno podlago in z njo delali odtise na papir. Pravijo, da je tehnika podobna linorezu, vendar bolj enostavna in primerna tudi za mlajše otroke. 

Novi razstavi Aleksandra Vukana in Natalije Šeruga Golob si lahko ogledate v Galeriji Murska Sobota, prav tako med 9. in 17. uro. Tam bodo kustosi na voljo za krajša individualna vodstva, med 10. in 12. uro pa pripravljajo likovno ustvarjalno delavnico, ki je primerna tudi za otroke.

murska-sobota, otvoritev-razstave-osamljenost, galerija-murska-sobota
Jure Zauneker
V soboški Galeriji bosta na ogled novi razstavi.

V Muzeju Špital v Gornji Radgoni se bo na 5. knjižnem sejmu jutri ob 18. uri predstavila Sara Kager, mlada pesnica iz Radenec. Za glasbeno spremljavo bo skrbel Samo Budna, vsi zainteresirani pa lahko prinesete, zamenjate in odnesete knjige.

V pitni dvorani v Hotelu Radin zavod MIKSeR jutri ob 17. uri pripravlja otvoritev likovne razstave Z reko, slikarke Tatjane Mijatović. Z njo se bo o ustvarjanju in umetnosti pogovarjala Norma Bale, likovno ustvarjanje pa bo predstavil kritik Mario Berdič Codella. V programu bodo nastopili še flavtistka Aleksandra Škrilec, kipar Leopold Methans, vinar Danilo Steyer, direktor zavoda MIKSeR Alek Kaučič in Irena Petek.

Po pomurskih krajih pa potekajo tudi občinske prireditve ob slovenskem kulturnem prazniku. V Lendavi, Ljutomeru in Gornji Radgoni so bile včeraj, danes pa bodo med drugim v Murski Soboti, v Beltincih, Razkrižju in drugod. V Beltincih bo slavnostni govornik literarni zgodovinar in publicist Franci Just, v Murski Soboti fotograf in kolumnist Matej Fišer, v Razkrižju pa igralec, dramatik in režiser Gregor Čušin. 

kulturni-praznik 8.-februar dogodki-v-pomurju