vestnik

(KOLUMNA) Kdo resnično smo?

Edita Nemec Stošić, 6. 1. 2022
zarja jana
Prišla je, ker me je zaupanja vreden gospod priporočil. V upanju, da ji lahko pomagam.
Popularno

Prišla je, ker me je zaupanja vreden gospod priporočil. V upanju, da ji lahko pomagam. Pomagam obuditi upanje, da je upanje možno, saj se kljub kemoterapiji in obsevanju rak razrašča kot micelij po zgodnjepomladanskem dežju.

»Pomembno je, da odkrijemo vzrok, a ne?« je plaho začela. »Seveda je dobrodošlo, da ga odkrijemo, toda poznavanje vzroka ni ključno za ozdravitev, za ozdravitev je ključno zaupanje in globoka osebnostna sprememba, ki se seveda lažje zgodi, če vemo, kako smo si bolezen pridelali.«

Nisva izgubljali veliko časa za racionaliziranje njene življenjske zgodbe, saj sama vem, da je eden od pogojev ozdravitve prenehanje identificiranja z lastno preteklostjo, kajti na poti ozdravljajoče osebnostne spremembe je treba zavzeti stališče, da jaz nisem moja zgodba, to so samo dogodki, ki so se mi pripetili in na katere sem odreagirala, kot sem takrat najbolje zmogla. Sedaj vem, da sem takrat občutila občutke, ki so povzročali škodo mojemu telesu.



V pričakovanju vznemirljivega doživetja se je udobno namestila in bila pripravljena na srečanje s svojim notranjim zdravilcem, z iskreno in globoko namero, naj se razkrije skrivnost, pomembna za ta trenutek njenega življenja. Fizično sproščanje je potekalo tekoče, pri mentalnem je nastal rahel zastoj, kar je nakazovalo na temeljno izkoreninjenost, na šibko prizemljenost in okrnjeno domovanje v tem svetu. Tudi to se je dogajalo meni in opažam pri večini bolnikov z rakom: globoko usidran, komaj zaznaven občutek, da si ne zaslužimo prostora pod soncem, nedoločena krivda, katere vzrok nam je neznan.

telepatija
profimedia
Eden od pogojev ozdravitve je prenehanje identificiranja z lastno preteklostjo, kajti na poti ozdravljajoče osebnostne spremembe je treba zavzeti stališče, da jaz nisem moja zgodba, to so samo dogodki, ki so se mi pripetili in na katere sem odreagirala, kot sem takrat najbolje zmogla.

Prebrodili sva ta občutek in drsela je v vse bolj globok hipnotični trans, ustvarjeni so bili pogoji, da je lahko spregovorila njena podzavest, njena duša. Na začetku se ni zgodilo nič dramatičnega. Samo poseben občutek miru. V prisluškovanju vsem občutkom je začutila rahlo gomazenje energije na področju prve čakre, ki se je počasi širilo. Kot prijetna, nežno topla sapica je energija preplavljala telo. »To je zdravilna energija, prepusti se temu blaženemu občutku, tvoja duša ti prikazuje svojo moč,« sem jo želela čim dlje zadržati v tem občutenju.

Lazarev, ruski filozof in zdravilec, pravi, da se bolezen razvije zaradi občutkov in da jo lahko s pomočjo občutkov pozdravimo. Zato afirmacije in t. i. pozitivne misli ne ozdravijo vsakega, ampak samo tiste, ki vse mišljeno in izrečeno doživljajo kot pozitivne občutke, ki spremenijo biokemijo telesa. Zaradi razvoja znanosti je to danes že dokazano in merljivo, zato za to področje še kako velja, da je nenadna ozdravitev od težke, celo smrtne bolezni čudež za nevedne, za vedočega pa logična posledica transformacije, ki jo je prej bolna oseba doživela. Dolgo je veljalo, da je naš karakter naša usoda, sedaj pa vemo, da s svojim angažiranjem lahko spremenimo celo svoj genski zapis, svoje odzive, svojo usodo. Naša struktura se ves čas spreminja.

buda
Dreamstime
Dolgo je veljalo, da je naš karakter naša usoda, sedaj pa vemo, da s svojim angažiranjem lahko spremenimo celo svoj genski zapis, svoje odzive, svojo usodo. Naša struktura se ves čas spreminja.

O tem je govoril že Buda, Prebujeni, sedaj pa so znanstveniki dokazali resničnost njegovih trditev izpred 2500 let. Tudi ozdravitve v Lurdu, Fatimi in Medžugorju so naravna posledica spremenjenega stanja zavesti, ki se zgodi v trenutku močne religiozne izkušnje, saj »religare«, iz katere izhaja beseda religija, pomeni »povezati se«. Ko se torej v globoki, predani molitvi, meditaciji ali skozi različne hipnotične tehnike povežemo s svojim bitjem, višjim jazom, dušo, bogom v sebi, se zgodi sprememba naše biokemije in telesu omogočimo, da aktivira samozdravilne sposobnosti.

Tudi to je s pomočjo učinkov placeba že dobro raziskano, saj je telo samo zmožno tvoriti substance, ki delujejo kot zdravilo, ko so udeleženci raziskave prepričani, da dobivajo zdravilo, ki jih bo ozdravilo, v resnici pa dobivajo fiziološko raztopino ali nevtralne bonbone. Moč naših misli in občutkov je najmočnejša sila v vesolju, saj lahko spreminja materijo, vednost o tem pa mogočno orožje proti strahu, s katerim nam želijo vladati. Lahko smo nemočne žrtve v svetu, ki ga pustoši smrtno nevaren virus, ali božanska bitja, ki se zavedamo svoje moči in narave.

Gospa se je povezala, začutila brezmejen prostor valujoče energije in svojo zdravilno moč, moč, ki je v vsakem izmed nas. Povežimo se s svojo notranjo resnico in novo leto bo resnično novo, osvetljeno z zavedanjem in občutenjem svoje božanske narave. 

kolumna mnenje upanje