vestnik

(VIDEO) Kreslin združil moči s hrvaško skupino. Nastala je pesem Vojna

Vestnik.si, 11. 9. 2024
Melani Krog
Vlado Kreslin
Popularno

Vlado Kreslin je združil moči s hrvaško skupino Ogenj. Izdali so skupno pesem Vojna.

Vlado Kreslin je združil moči s hrvaško skupino Ogenj. Izdali so skupno pesem Vojna, ki sega v leto 2015.

Prinaša srce parajočo ljubezensko zgodbo iz obdobja druge svetovne vojne. S singlom Vojna hrvaška skupina, ki sicer prihaja iz Koprivnice, najavlja izid tretjega studijskega albuma, "Republikaj". K sodelovanju so folk rockerji povabili Vlada Kreslina, ki so ga pri naših južnih sosedih poimenovali slovenski Bruce Springsteen.

"Že nekaj let spremljam delo skupine Ogenj, ki mi je blizu zaradi svoje iskrene, avtentične energije in celo jezika, ki je podoben mojemu prekmurskemu jeziku. Pesem "Vojna" je odlična, njena tema pa me je približala moji pesmi "Tista zakartana ura", v kateri moj dedek prihaja iz soške fronte v prvi svetovni vojni," je pesem opisal Prekmurec.



Zgodbo o ločitvi in čakanju je v film adaptiral tudi režiser Dinko Šimac, ki je, kot pravi, želel zgodbo prikazati na način, ki pri ljudeh ne bi povzročil vzbujanja čustev. To idejo sta briljantno uresničila Gabriela Lončar in Ivan Kovačić, ki sta, skozi več prizorov, posnetih na lokacijah v Podravini in dopolnjenih s 3D kompozicijo, briljantno prikazala celotno zgodbo.

vlado-kreslin ogenj skladba vojna