Turistična šola Bad Gleichenberg je za dijake in študente iz Slovenije, ki obiskujejo šolo, organizirala enodnevni kuharski tečaj, ki ga je vodil mladi kuharski mojster Leon Pintarič iz gostilne Rajh iz Bakovec. »Priložnost, da bi kuhal s takšnim neverjetnim kuharjem, se ti ne ponudi kar tako. Leon je prav zares mojster svojega poklica, delo z njim pa je potekalo kot po maslu. Skupaj smo ustvarili izvrstne jedi, medtem pa stkali prav posebno vez, saj nas je ne glede na okoliščine povezala ljubezen do kuhanja,« sta povedala Patrik Kolar in Nadja Voglar, študenta na omenjeni šoli.
Preberite še
Odpri v novem zavihkuDobro vino je še vedno cenjeno, ocenjujejo v Vinogradništvu Kolarič
Družina Kolarič je prve trte zasadila daljnega leta 1946. Na sedmih hektarjih vinogradov pridelujejo dvanajst sort, posebej ponosni so na svojo penino.
Kar nekaj slovenskih dijakov in študentov se odloči pridobivati izobrazbo na področju gostinstva in turizma na šoli v Avstriji, ki je le nekaj kilometrov oddaljena od slovenske meje. Med nekdanjimi učenci te šole je tudi Pintarič. V šolski kuhinji, v kateri je sam nabiral dragocena kuharska znanja in izkušnje, je z udeleženci delavnice pripravil meni, sestavljen iz treh hodov, ki so temeljili na kulinaričnih dobrotah iz Slovenije. Dijaki in študenti so pod budnim očesom Pintariča, ki je bil nedavno razglašen za mladega kuharskega talenta po izboru vodnika Gault & Millau Slovenija 2021, pripravili belo postrv v džinu, divjega prašiča z višnjami in bučno tortico z malinami.
»Veseli smo izredne priložnosti, da je Leon Pintarič privolil v kuhanje z mladimi kuharskimi navdušenci iz Slovenije. Upamo, da jim bo ta priložnost morda odprla vrata, da bodo tudi sami zablesteli v tem prav posebnem svetu neštetih okusov. Takšne delavnice so navsezadnje zmeraj nekaj posebnega, so pa tudi vir navdiha za udeležence. Upam, da bo kateremu izmed udeležencev uspelo kaj podobnega, kot je Leonu,« je ob tem povedal Peter Kospach, ravnatelj Turistične šole Bad Gleichenberg.