vestnik

Ljutomer začinili Sp!cy in Leopold I.

Vestnik.si, 10. 3. 2023
Tomo Köleš
Nastop skupine Sp!cy v MKC Ljutomer.
Popularno

V Mladinskem kulturnem centru Ljutomer sta se zvrstila koncerta mlade skupine Sp!cy in radgonskega raperja Leopolda I.

Kvartet Sp!cy sestavljajo dijaki in dijakinja Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer, trije so iz Prekmurja, eden pa iz Ormoža. To so Timotej Tivadar (kitara), Dino Kralj (kitara), Vitja Rodež (bobni) in Nika Titan (vokal, bas). Kljub temu da kot skupina obstajajo šele štiri mesece, imajo že nekaj avtorskih skladb, vendar za zdaj večinoma preigravajo pop rock priredbe pesmi izvajalcev, kot so Joker Out, Neon Trees, Queen, Bruno Mars, Maroon 5, Abba, Vlado Kreslin in drugi. Vsi člani in članica imajo že izkušnje iz drugih bendov, njihov cilj pa je ustvariti čim več avtorskih skladb in nastopati na čim več slovenskih odrih. Koncert v MKC Ljutomer je bil njihov prvi, če ne upoštevamo krajšega nastopa na gimnaziji. Je pa že zdaj znano, da bodo 20. maja letos zaigrali in zapeli na Maratonu treh src ob boku Jana Plestenjaka. 

mladinski-kulturni-center-ljutomer, mkc-ljutomer, sp!cy
Tomo Köleš
Nastop skupine Sp!cy v MKC Ljutomer.

Naslednji večer je nastopil Leopold I., ki je ljutomerski publiki predstavil komade s svojega albuma Dobro jütro, kot so Povej, Unikat, Pleše po svoje, Edino in Kinderšpil.

leopold-i, leopold, mkc-ljutomer
Občina Ljutomer
Leopold I.

Spomnimo, pred kratkim je izdal uspešen singel Čizi, ki je bil nominiran tudi za popevko tedna na Valu 202, pred odprtjem sejma Megra v Gornji Radgoni pa je priredil svojo uspešnico Kinderšpil in ustvaril skladbo, s katero je napovedal sejem.  Na odru mu je družbo delal Vid Turica, ki je tudi producent njegovega albuma.

leopold-i, leopold, mkc-ljutomer
Občina Ljutomer
Leopold I.

leopold-i leopold michael-leopold ljutomer mkc-ljutomer