Teden restavracij je največji slovenski kulinarični dogodek, ki povezuje ljubitelje kulinarike. Rezervacije zanj bodo odprte od ponedeljka, 4. marca, tokrat pa bodo organizatorji pod sloganom Original, ne kopija! izpostavili drugačno, posebnost in izvirnost restavracij.
Spomladanski teden restavracij bo v 111 izbranih slovenskih restavracijah potekal med 15. in 24. marcem, osnovna cena menija v letošnjem letu pa znaša 24 evrov za restavracije z oceno 1 srček, dodatek za kakovost v restavracijah z oceno 2 srčka znaša 2 evra, meni je torej 26 evrov, v restavracijah s 3 in 4 srčki pa 6 evrov, meni je 30 evrov.
Preberite še
Odpri v novem zavihku(FOTO) Na slavnostni akademiji nagradili šole, učence in dijake ter mentorje
Murskosoboški regionalni center Zveza za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) je v sklopu festivala Inovativnosti, Znanosti in Ustvarjalnosti mladih (IZUM) pripravil slavnostno akademijo. Na njej so podelili priznanja učencem in dijakom za državno tekmovanje iz znanja logike, osnovnim in srednjim šolam so podelili statuse raziskovalnih šol, prav tako so nagradili šole, ki so se najbolj izkazale z razstavljenimi izdelki, ter mentorje.
Med restavracijami, ki bodo tokrat sodelovale na dogodku, je tudi nekaj pomurskih, in sicer Posestvo Gjerkeš iz Fikšinec (3 srčki), RG Bistro iz Gornje Radgone (1 srček), Gostilna Rajh iz Bakovec (3 srčki), Restavracija Kodila iz Markišavec (2 srčka), Gostilna Zorko iz Borec (1 srček) in Gostilna Mencinger iz Črešnjevec (nasmeh).
Teden restavracij se sicer letos predstavlja v novi vizualni podobi in s svežo vizijo, dogodku pa se tudi tokrat pridružuje ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano s slovenskimi rejci in pridelovalci mesa, ki se predstavljajo s promocijsko kampanjo Izbrana kakovost Slovenija.