V sredo, 27. marca, se na Pop Tv vrača priljubljena kuharska oddaja, ki bo letos prekmursko začinjena. Za prestižni naslov in pokal se bo namreč potegovalo 26-letno dekle iz Černelavec. Nastja - strastna popotnica, blogerka in vedno v iskanju novih izzivov - je svoje kulinarično potovanje začela v otroštvu. »Že kot otrok sem opazovala mamo in babico pri kuhanju, kako je bilo vse dobro. Ko sem spoznala svojega zaročenca, se je to navdušenje le povečalo in poglobilo. On je izvrsten kuhar in me vedno znova preseneti s svojimi jedmi. Zato sem se tudi odločila, da za kuhalnico poprimem tudi sama,« opisuje.
Preberite še
Odpri v novem zavihkuBine Pušenjak se je vrnil z zdravljenja v tujini, doma so jim pripravili sprejem
Bine Pušenjak je pri dveh letih in pol zbolel za tumorom osrednjega živčevja. Zadnjih šest tednov so z družino preživeli v Italiji na zdravljenju.
Od kod ideja, da si se prijavila v kuharsko oddajo Masterchef?
Ko sem začela bolj pogosto kuhati, mi je to postalo zelo všeč in sem pomislila, da bi se lahko preizkusila še v Masterchefu. Tako sem se prijavila.
Imaš kakšno strategijo, ki te bo popeljala do zmage?
Potrudila se bom po najboljših močeh in upajmo, da mi uspe. Posebne strategije pa zaenkrat še nimam.
Kaj bi ti pomenili zmaga in prestižni naslov?
Zmaga bi mi pomenila vse. Tako zmaga kot tudi denarna nagrada bi mi pomagali pri uresničevanju nadaljnjih ciljev.
A Nastja se je najbolj navdušila nad kuho pred približno letom in pol, ko je zaročenca Daniela presenetila z lososom z medeno sojino marinado in divjim rižem. »Izredno me je pohvalil,« dodaja. Drugače rada pripravlja različne testenine in karije ter karkoli zelenjavnega. "Obožujem zelenjavo in sadje. Načeloma jem vse, edino drobovine ne maram," razkriva.
Rjavolaska ima mnogo načrtov za prihodnost. »Najprej moram končati z izobraževanjem turističnega vodnika in se intenzivneje posvetiti lončarstvu. Daniel mi bo kmalu nadel tudi poročni prstan in začela bova z gradnjo hiše. No, medtem želim čim več potovati,« z žarom opisuje. Ena želja pa je povezana tudi s kulinariko – v prihodnosti bi rada ustanovila lastno podjetje za catering.