vestnik

Mojmir Šiftar je po oceni kulinaričnega vodnika najbolj obetaven chef

Vestnik, 22. 11. 2018
Osebni arhiv
Mojmir Šiftar je mladi talent 2019 po oceni kulinaričnega vodnika. 
Popularno

Kulinarični vodnik Gault & Millau je razglasil najboljše slovenske gostilne. Mojmir Marko Šiftar, Ljubljančan prekmurskih korenin, je bil izbran za mladega talenta leta 2019. 

Slovenski kulinarični ustvarjalci so zbrani v vodniku, ocenjeni so bili s točkami in kapami, kakor je to značilno za Gault & Millau. Ocenjevalci pa niso izbirali le najboljših gostiln na Slovenskem, pač pa so izbrali tudi najboljšega mladega talenta leta 2019. To je postal Mojmir Marko Šiftar, za katerega so zapisali, da je njegova mladost vir drznosti, ustvarjalnosti, zagnanosti in prej prednost kot ovira.
O mladem kuharju, ki trenutno ustvarja v restavraciji Evergreen v Smledniku, so dejali še, da kaže zdravo ambicioznost, ki je ne skriva. V njem pa so prepoznali talent, strast in predanost, zato je bil izbran za najbolj obetavnega mladega chefa. O Šiftarju in o njegovi knjigi 44 odtenkov čaja, ki je njegova najljubša sestavina pri kuhanju, smo že pisali tudi na Vestnik.si. Več o njegovem delu si lahko preberete TU.
Mojmir Šiftar Gault&Millau Slovenija