vestnik

Odkrijte najbolj znane blagovne znamke in oblikovalce

answear.si, 3. 7. 2023
answear.si
Modna oblačila
Popularno

Imena visoke mode vedno vzbujajo domišljijo, njihova oblačila in dodatke pa si želijo vsi modni navdušenci.

Moda ima številne obraze, njen razpon je izredno širok, tako glede nabora izdelkov, kot tudi kakovosti, inovativnosti in izbire materialov. Najbolje pa – tako kot vedno – ponujajo le najboljši. To so oblikovalci visoke mode, katerih umetnine lahko občudujemo na svetovnih modnih pistah, se veselimo, ko jih imamo v svojih omarah, še bolj pa takrat, ko jih nosimo. Izbrali smo po štiri moška in štiri ženska imena, ki jih zagotovo poznajo tudi tisti, ki jim moda ni blizu. Za modne navdušence pa so to izjemni ljudje, ki so s svojimi talenti, delavnostjo in smislom za modo spremenili svet.

Štiri kraljice visoke mode …

Vsakdo ima svoje najljubše modne kreatorje, a zagotovo se lahko strinjamo, da si krono zasluži ena in edina Coco Chanel. Francozinja, ki je z naprednimi idejami in svojo praktično, a ekskluzivno modo narekovala trende v 20. stoletju. Njen parfum Chanel no 5 še vedno veja za ikono med ekskluzivnimi dišavami. Želje in potrebe sodobne ženske je odlično poznala in jih znala uresničiti v svojih kreacijah neponovljiva Donna Karan. Njena blagovna znamka DKNY nas spremlja še danes. Iz družine Versace prihajata kar dva virtzuoza visoke mode, poleg Giannija, ki nas je predčasno zapustil v tragičnih okoliščinah, tudi njegova sestra Donatella. Kraljica italijanske mode še danes uspešno vodi družinski imperij in narekuje modne trende. Omenimo še modno ikono Carolino Herrera, ki s svojim elegantnim in dinamičnim občutkom za stil oblikuje klasične, a sodobne, brezčasne kose. Njen modni stil najbolje opiše beseda “chic”.

… in štirje kralji

A modnim pistam vladajo tudi in predvsem moški umetniki. Na prvo mesto postavljamo izjemnega Giorgia Armanija, ki slovi po svojih čistih linijah moških oblačil. Leta 2001 je bil izbran za najuspešnejšega italijanskega modnega oblikovalca, je živa legenda, oblikoval je tudi uniforme italijanskih policistov. Legenda je tudi oblikovalec, ki je vrhunsko modo narekoval tri četrt stoletja – neponovljivi Calvin Klein. Moda Calvin Klein (https://answear.si/m/calvin-klein) živi med nami in s svojo brezčasno estetiko vedno popelje v smer vrhunskih modnih trendov. Poleg luksuznih kosov je znan tudi po svojih vrhunskih izdelkih iz jeansa in spodnjem perilu, pa tudi po provokativnih oglasih s svetovnimi zvezdniki. Izbrali smo tudi ekskluzivnega Ralpha Laurena, ki je elemente moške mode prenesel v ženski svet, njegove srajce so nepogrešljiv del garderobe ljubiteljic mode. Francoski modni oblikovalec Christian Dior in njegov “new look” je v prelomu prejšnjega stoletja spremenil pogled na žensko modo. Danes modna hiša Dior modne piste uporablja za opolnomočenje žensk, feminizem in umetnost.

V svetu visoke mode so še druga imena kot so Tom Ford, Marc Jacobs, Domenico Dolce in Stefano Gabana ter številni drugi. Vsak dan prihajajo nove zvezde in nas razveseljujejo s svojimi kreacijami. Spoznajte jih, njihove stile in ideje, saj moda nikakor ni površinska stvar, temveč prava umetnost. Omogoča nam izražanje svoje osebnosti in nas bogati, razvoj same mode pa nam govori o razvoju človeštva, o naših željah, hrepenenjih in strasteh.

answear.si
Modna oblačila
ženska-mofa modni-oblikovalci oblačila ženska