vestnik

Planika Turnišče z novim vrhunskim izdelkom

M. H., 27. 12. 2021
Arhiv podjetja
V Planiki Turnišče so izdelali nov vrhunski planinski čevelj. Foto Arhiv podjetja
Popularno

Planika Turnišče je pred zimsko sezono predstavila najnovejše čevlje za zahtevnejše planince.

Čevlji Planika Jalovec Top Air Tex so vrhunski tip izdelka, ki je še manjkal v njihovi široki ponudbi planinske obutve.


Planika Turnišče ima dolgoletno tradicijo v izdelavi kakovostne obutve za različne namene in je predvsem zaradi velikega znanja pri proizvodnji najzahtevnejših vrst obutve in obvladovanja zahtevnih tehnologij postala eno od priznanih podjetij v tem delu Evrope. Prednost družbe pri razvoju izdelkov in izdelavi kolekcije je sodelovanje s podjetjem Meindl GmbH, ki je tudi polovični lastnik družbe in vodilni svetovni proizvajalec treking in specialne obutve. To turniškemu podjetju omogoča stalni stik z najnovejšimi svetovnimi trendi v razvoju tovrstne obutve. Tako je nastala v letu 2008 tudi nova kolekcija Planika Trekking, ki jo uspešno prodajajo doma in po svetu.


Družba Planika Turnišče je bila ustanovljena leta 2005 po končanem stečaju Planike Kranj in tako letos teče njeno petnajsto leto poslovanja. V letu 2020 je imelo podjetje 245 zaposlenih, lani pa je ustvarilo dobrih 33 milijonov evrov čistih prihodkov. Proizvodnja je organizirana na sedežu podjetja v Turnišču in pri kooperantih v državah z nižjimi stroški proizvodnje, kjer izdelajo večino zgornjih delov obutve, te pa potem sestavijo v Turnišču.


Planika Turnišče nima lastne prodajne mreže, svojo obutev blagovnih znamk Planika Trekking, Planika Protekt in Planika Sport prodaja prek uveljavljenih podjetij za prodajo obutve doma in v svetu ter prek javnih razpisov znamke Planika Protekt.

planika-turnišče čevlji