vestnik

Plavček v Veržeju bo spet migal, plesal in se zabaval

Vida Toš, 6. 6. 2019
Center Duo
Tudi letos bo dogajanje petkovega popoldneva na treh prizoriščih - na nogometnem igrišču, na Trgu Slavka Osterca in pri Marijanišču.
Popularno

Drugo leto v okviru jutrišnjega dogodka 24 ur z reko Muro popoldan tudi Plavčkov festival.

Plavčkov festival je nastal, ker se na ta dan že več let dogaja »24 ur z reko Muro«, ki z dopoldanskimi aktivnostmi privabi številne šole iz vse Slovenije, popoldan pa dogajanja ni več veliko. Zato so se domačini odločili obiskovalce, tudi domačine, privabiti tudi popoldan.


Ivan Kuhar, Center Duo: »Že lani je Plavčkov festival popoldan razgibal dogajanje v kraju, predvsem poizkušamo vsem, ki na festival pridejo, prikazati dejavnosti, ki jih znamo Verženci.«
Plavček za otroke in njihove starše pripravlja spet tri različna prizorišča; eno je namenjeno športnim dejavnostim, drugo glasbenim in tretjo rekreaciji. Med prizorišči – nogometnim igriščem, Trgom Slavka Osterca in Marijaniščem – bo vozil Plavčkov vlakec, ki bo tu in tam peljal tudi do Term Banovci. Vse dogajanje se začne ob 17.30 in traja vse do 20.00.
Ivan Kuhar: »Na nogometnem igrišču bo najprej nordijska hoja, nato spretnostne igre za najmlajše in ustvarjalna delavnica; na Osterčevem trgu pa si bodo otroci in njihovi starši ogledali otroško gledališko predstavo Mala murska deklica, nato odprto folklorno vajo Leščečkov. Za tem bo koncert Mojce in nov dogodek Slovenska pesem pod kostanji, pri katerem bodo obujali neke vrste ljudsko petje. Pri Marianišču pa pripravljajo najprej Pilates, razkrili bodo Skrivnosti zelišč in se igrali družabne igre.
Lani se je Plavčkov festival financiral s projekta, ki so ga dobili preko programa razvoja podeželja LAS, letos pa jih financira evropski projekt Interreg Slovenija-Hrvaška. Sodelujoči partnerji v Plavčkovem festivalu pa so poleg Marinauma tudi občina Veržej ter Kultnatura.

Center Duo
Dogajanje na vseh treh prizoriščih se začne ob 17.30 in traja do 20.00.
veržej Plavčkov festival 24 ur z Muro