vestnik

Pomurski poletni festival tudi letos s pestrim programom. Novost je Štrkov šenkrejt

Vestnik.si, 26. 7. 2024
Niko Časar
Fotografija je simbolična.
Popularno

Od 3. do 10. avgusta bo v Veliki Polani potekal tradicionalni, letos že 27. Pomurski poletni festival (PPF).

Dogodki bodo potekali na prireditvenem centru Poljana, festival pa se bo začel v soboto, 3. avgusta ob 14. uri, s srečanjem starodobnikov in dogodkom Fsi klačimo s Pücki. Isti dan bo potekal tudi sejem, na katerem se bodo predstavljali ponudniki vin, kulinarike in rokodelskih izdelkov. Zvečer, ob 19. uri, bo predstava Darko Smetarko, ki jo bo izvedlo gledališče KU-KUC, zatem pa bo koncertno dogajanje letošnjega festivala odprl Leopold I. Za njim bo na oder stopila še priljubljena pevka Nina Pušlar. 



V nedeljo bosta nastopila pomurski ansambel Aktual in skupina Gadi, v ponedeljek pa skupina Misteri in Slavonska tamburaška skupina Vranac. Še pred večernim dogajanjem bo 5. avgusta na vrsti balinanje in tekma med predstavniki občin in predstavniki medijev. 

Organizatorji, Društvo za šport, turizem, razvoj in kulturo Slovenije - ŠTRK Slovenija, so letos pripravili eno novost, poimenovali so jo Štrkov šenkrejt. "Gre za priljubljeno igro Corn-hole oziroma metanje koruze," so navedli in dodali, da bo potekala v torek. Zvečer bosta imeli koncert skupini Zlata Žila in Crvena jabuka. Naslednji dan bo namenjen ekshibicijski nogometni tekmi med ekipama Hotize in Polane ter koncertom skupine Blue Planet ter Tarapane band s pevcem Franom Peharjem. 



Četrtek bo tudi letos v znamenju domačnosti. Že zgodaj popoldan se bodo srečali seniorji, zatem pa bo zadišalo po bujti repi. Potekalo bo namreč tekmovanje v pripravi te prekmurske jedi. Koncertni del bo namenjen narodno-zabavani glasbi, za plesne ritme bosta poskrbela ansambel Donačka in Modrijani. V petek bo koncertno dogajanje otvorila skupina Weekend Band, zatem pa bo ozračje ogrela priljubljena Jelena Rozga. Zadnji dan PPF bo v soboto, 10. avgusta, ko bosta obiskovalce zabavala Nina Donelli in Boris Novković. 

ppf, velika-polana, pomurski-poletni-festival, mladen-grdović
Niko Časar
Fotografija je simbolična.

Predstave za otroke bodo potekale skoraj vse dni, gledališče KU-KUC se bo po uvodnem dnevu v nedeljo predstavilo s predstavo Super čarovnica Mici, v torek z Bobi - čisto poseben kuža, v sredo s Piko gre v šolo, v petek s predstavo Na čiribarki, v soboto pa s Črtkom v mestu. 

Tudi elektronski oder

Tudi letos bosta dva odra, ob glavnem še tako imenovani gin house elektronski oder, na katerem se bosta predstavila pomurska didžeja, in sicer DJ Črt in DJ Kiki. "Oder bo še posebej namenjen vsem ljubiteljem gina, ki se bodo lahko razvajali s Heaven&Hell gini osvežujočih poletnih kombinacij," pravijo organizatorji. 

Kako je z vstopnicami? 

Štiri dni bo vstop na PPF prost, za štiri dni pa je treba vplačati vstopnino. Vstopnico, ki stane deset evrov, boste potrebovali za uvodni in zadnji dan, za soboto, ko bo nastopila Jelena Rozga, bo treba odšteti petnajst evrov, za koncert zasedbe Crvena jabuka pa pet evrov. Kupite jih lahko preko portala Eventim ali na Petrolovih bencinskih servisih ali pri vhodu na prizorišče festivala.

pomurski-poletni-festival velika-polana napoved program