vestnik

Pomurski športni festival: Kakšne so letošnje novosti?

M.V., 18. 6. 2019
Osebni Arhiv
Futsal bo tudi letos na sporedu PŠF-ja in sicer bo v ponedeljek potekal futsal turnir (4+1), v sredo pa 3 vs. 3 na majhne gole.
Popularno

V ponedeljek, 24. junija, se začenja največji športni dogodek v Pomurju - Pomurski športni festival. Odvijal se bo v športnem parku Melinci, trajal pa bo do nedelje, 30. junija.

Športno društvo Meteor Melinci obljublja nepozabno zabavo ob raznolikih športnih aktivnostih in kar treh glasbenih skupinah. Člani društva so se letos odločili, da bodo pripravili še posebej privlačne športne aktivnosti teden dni trajajočega dogodka. SPomurskim športnim festivalomželijo poudariti pomembnostzdravega načina življenja, rekreacije, zabave in druženja in te vrednote približati tudi najmlajšim, zato bodo vzporedno s športnimi aktivnostmi za odrasle bodo potekale tudiaktivnosti za najmlajše. Izvedbo športnega programa tudi letos omogoča sofinanciranje Fundacije za šport.



Selekciji U7 in U9 se bosta prvi dan festivala, torej v ponedeljek, pomerili vnogometnem turnirju. 29. tradicionalno streljanje penalovse bo pričelo v četrtek zvečer,29. tradicionalni dnevno-nočni turnir v malem nogometupa bo zaznamoval sobotni dan.
V sredo bo košarkarski turnir, predstavljena pa bosta tudi dvaborilna športa.Judobodo predstavili člani Judo kluba Klima center Tratnjek Beltinci,bokspa člani Boksarskega kluba Murska Sobota. Igrala se bo tudiodbojka na mivki in to kar tri dni. Premierno pa bo v ponedeljek potekalo tekmovanje v elektronskem pikadu, kjer bodo tekmovalci preverili svojo natančnost, kakor tudi v sredo, ko bo potekalo strelstvo.


Letos prvič rekreativni tek in pohod
Letos se bo prvič odvil tudi rekreativni tek in pohod, ki ga pripravlja KUD Melinci. Pred začetkom teka in pohoda, bodo strokovnjaki iz ŠD Moč gibanja poskrbeli za ogrevanje tekmovalcev.Brezplačne aktivnosti za otroke pa bodo potekale v torek in čez vikend, v četrtek pa bo z otroki zaplesala Plesna šola Zeko. Ves čas jim bodo na voljo tudi napihljiva igrala.

Osebni Arhiv
Drugi dan PŠF-ja bodo udeleženci igrali tudi nogomet na milnici, odvijal pa se bo tudi veteranski nogometni turnir.
pomurski športni festival melinci