V pripravi prepoznavne prekmurske jedi se je pomerilo več ekip. Dobile so krompir in moko, ki so jo pridelali v društvu, preostale sestavine so si priskrbeli sami. Poleg omenjenih dveh so lahko uporabili še čebulo, smetano, mast ali olje, ocvirke in sol. Komisija, ki je ocenjevala vzorce dödolov, je na koncu presodila , da so najboljše pripravili člani Društva upokojencev (DU) Puconci. Drugo mesto je pripadlo ekipi puconskih gasilcev, tretje društvu Ščipek.
Preberite še
Odpri v novem zavihkuDobro vino je še vedno cenjeno, ocenjujejo v Vinogradništvu Kolarič
Družina Kolarič je prve trte zasadila daljnega leta 1946. Na sedmih hektarjih vinogradov pridelujejo dvanajst sort, posebej ponosni so na svojo penino.
Na kulinarični razstavi so bile predstavljene številne jedi, od sladkih dobrot do slanih, doma pridelanih mesnin. Prvo mesto na kulinarični razstavi je pripadlo DU Šalamenci, drugo Društvu kmečkih žena Klas Bodonci, tretje pa DU Puconci.
Na isti dan je Športna zveza Puconci pripravila še 20. rekreativni kolesarski maraton Občine Puconci. Sodelujoči so lahko izbirali med štirimi različnimi dolžinami prog, najdaljša je merila 67 kilometrov, najkrajša, ki je bila primerna tudi za družinsko kolesarjenje, 17 kilometrov.