vestnik

Preverite, kdo je skuhal najboljše dödole

Vestnik.si, 11. 10. 2022
Osebni arhiv
V Puconcih so 19. kuhali dödole.
Popularno

Kulturno-turistično društvo Puconci je na dvorišču puconske osnovne šole pripravilo tradicionalno, 19. dödolijado in kulinarično razstavo za zlato kijanco.

V pripravi prepoznavne prekmurske jedi se je pomerilo več ekip. Dobile so krompir in moko, ki so jo pridelali v društvu, preostale sestavine so si priskrbeli sami. Poleg omenjenih dveh so lahko uporabili še čebulo, smetano, mast ali olje, ocvirke in sol. Komisija, ki je ocenjevala vzorce dödolov, je na koncu presodila , da so najboljše pripravili člani Društva upokojencev (DU) Puconci. Drugo mesto je pripadlo ekipi puconskih gasilcev, tretje društvu Ščipek.

Na kulinarični razstavi so bile predstavljene številne jedi, od sladkih dobrot do slanih, doma pridelanih mesnin. Prvo mesto na kulinarični razstavi je pripadlo DU Šalamenci, drugo Društvu kmečkih žena Klas Bodonci, tretje pa DU Puconci. 

Na isti dan je Športna zveza Puconci pripravila še 20. rekreativni kolesarski maraton Občine Puconci. Sodelujoči so lahko izbirali med štirimi različnimi dolžinami prog, najdaljša je merila 67 kilometrov, najkrajša, ki je bila primerna tudi za družinsko kolesarjenje, 17 kilometrov. 

dödolijada puconci tekmovanje
Kaj zdaj berejo drugi