V pripravi prepoznavne prekmurske jedi se je pomerilo več ekip. Dobile so krompir in moko, ki so jo pridelali v društvu, preostale sestavine so si priskrbeli sami. Poleg omenjenih dveh so lahko uporabili še čebulo, smetano, mast ali olje, ocvirke in sol. Komisija, ki je ocenjevala vzorce dödolov, je na koncu presodila , da so najboljše pripravili člani Društva upokojencev (DU) Puconci. Drugo mesto je pripadlo ekipi puconskih gasilcev, tretje društvu Ščipek.
Na kulinarični razstavi so bile predstavljene številne jedi, od sladkih dobrot do slanih, doma pridelanih mesnin. Prvo mesto na kulinarični razstavi je pripadlo DU Šalamenci, drugo Društvu kmečkih žena Klas Bodonci, tretje pa DU Puconci.
Na isti dan je Športna zveza Puconci pripravila še 20. rekreativni kolesarski maraton Občine Puconci. Sodelujoči so lahko izbirali med štirimi različnimi dolžinami prog, najdaljša je merila 67 kilometrov, najkrajša, ki je bila primerna tudi za družinsko kolesarjenje, 17 kilometrov.
Preberite še
Odpri v novem zavihku
(FOTO) Vestnikov vlak na Štajerskem
Proti Velenjskemu jezeru je iz Murske Soboti ob 6. uri odpeljal Vestnikov vlak. Tako kot v minulih letih smo se Vestnikovci v družbi zvestih bralcev podali na izlet, tokrat raziskujemo Štajersko. Pokukali smo v knežje mesto, kjer bomo spoznali zgodovino celjskega gradu, nato je sledila sprostitev ob Velenjskemu jezeru, za piko na i pa še osvežitev v Žalcu, ob fontani piva. Vestnikov vlak ima letos poseben jubilej, saj se je čisto prvi Vestnikov izlet zgodil 29. maja 1973. Razen nekaj izjem, tudi zaradi pandemije, sta vlak ali avtobus vsako leto odpeljala potnike na kakšen nov cilj. Fotografije bomo objavljali sproti, nekaj utrinkov pa je v objektiv že ujel fotograf Jure Kljajić.