vestnik

Prlečka obljublja, da bo najbolj glasna in odštekana v tej sezoni

Ines Baler, 19. 3. 2020
Osebni arhiv
Jerneja Trofenik Dimnik si v oddaji želi predvsem sladkih izzivov.
Popularno

V letošnji sezoni kuharskega šova Masterchef, ki se je vrnil na male zaslone, tekmuje tudi Jerneja Trofenik Dimnik od Svetega Jurija ob Ščavnici.

Prijavila se je na pobudo družine in prijateljev ter nekako zmogla premagati strah pred nastopanjem pred kamerami. Za kuhanje jo je navdušila babica, veščin s kuhalnico pa se je pretežno naučila sama. »Še danes imam babičine stare kuharske knjige, po katerih večkrat kaj skuham. Uživam ob tem, ko lahko recepte za stare slovenske jedi preuredim v bolj sodobne. Vedno sem uživala ob odkrivanju novih receptov in preizkušanju novih okusov. Ko gremo na potovanje in jem kaj novega, kar mi je všeč, hočem to poustvariti doma,« pravi in dodaja, da njena ljubezen do kuhanja samo še raste in da se ji za štedilnikom čas ustavi.

Trofenik Dimnikova ni brez gostinskih izkušenj, saj je imela do nedavnega gostilno v Avstriji in prodajala torte. Zadnja tri leta pod imenom Cukerpekarca. »Z veseljem bi to delala v Sloveniji, ampak takrat je bila pot do slaščičarne lažja v Avstriji, kjer ni bilo potrebnih toliko dovoljenj in denarnega vložka, pa tudi politika poslovanja je čisto drugačna kot pri nas,« je pojasnila. Želja po odprtju butične slaščičarne v Sloveniji je še živa, zato bi v primeru zmage, ki prinaša petdeset tisoč evrov nagrade, denar namenila za uresničitev svojih največjih sanj.

masterchef
POP TV
Pomurka Jerneja Trofenik Dimnik se bo potegovala za 50 tisoč evrov in laskavi naslov Masterchef.

Obvlada jedi iz svinjskega mesa


Za kuharski šov se ni posebno pripravljala, kot pravi, je le malce bolj sledila novim receptom. »Vadila sem postavitve krožnikov, ker mislim, da mi še malenkost manjka do popolnega krožnika,« pojasnjuje in dodaja, da znanje zbira po starih babičinih knjigah in receptih in ob tem premišljuje, kaj in kako bi lahko naredila drugače in bolje. Dokler ne spozna sotekmovalcev, svojih možnosti še ne upa napovedati, obenem pa suvereno zatrdi, da v peki tort in klasičnih sladic nima konkurence. Se bo pa morala bolj potruditi pri drugih jedeh.

Najbolj se boji Bineta
Jedi, ki jih bodo tekmovalci ustvarili, bo tudi v šesti sezoni ocenjevala tričlanska žirija. V njej bodo Bine Volčič, Luka Jezeršek in Karim Merdjadi. Njihove brbončice bo tekmovalka od Svetega Jurija ob Ščavnici skušala razvajati s kakšno torto in sladicami, če bo imela priložnost, pa še z govejimi jetrci na njen način. »Komaj čakam, da bo kak izziv z drobovino, možgani kot glavno sestavino, ker s tem res znam. Ko je bil še živ dedek, sem bila zraven pri vsakih kolinah, in ko sem odrasla, sem te stvari delala sama,« navdušeno pove in doda, da iz svinjskega mesa zna narediti vse, od zrezka do kolin. Najbolj se »boji« Bineta Volčiča: »Njega navdušiti, joj, prej bi Mura v Gradec tekla, kot bi bil Bine navdušen nad kako jedjo.«

masterchef
FB Masterchef Slovenije
Za pokal se bo potegovala tudi Jerneja Trofenik Dimnik iz Svetega Jurija ob Ščavnici.

Potem ko je postalo uradno, da je sprejeta v šov, so se usula sporočila z dobrimi mislimi in besedami podpore. Tako od domačinov kot ljudi iz Gorenjske in Dolenjske, kjer ima del družine, zanjo pa pridno navija tudi njena družba prijateljev. Največja spodbuda in navdih so ji mož in otroci, za pomoč pa je hvaležna tudi staršem in babici. V preteklih sezonah se je najbolj poistovetila s Sinketom oziroma Sinišo Vasiljevom. »On je res legenda, tako utrgan kot jaz (smeh). Kar pa se zmagovalcev prejšnjih sezon tiče, je velik navdih zame Anže Kuplenik, najljubša zmagovalka pa Sara Rutar.« Trofenik Dimnikova napoveduje, da bo letos najbolj glasna tekmovalka, vsem Prekmurcem, Prlekom in Štajercem pa sporoča: »Vsi lüdi okoli Müre, ajde ka se vas čüje. Navijajte za najbole odštekano Prlečko v Masterchefi.«

masterchef jerneja-trofenik-dimnik prlečka