vestnik

Prvenec se je med ljudmi prijel, Tim Kuzma pa si čim prej želi prvega nastopa

Niko Časar, 18. 9. 2020
Niko Časar
Tim Kuzma.
Popularno

17-letni Tim Kuzma je mlad glasbenik, ki prihaja iz Tišine in je pred dvema tednoma izdal svojo prvo avtorsko skladbo. Ta nosi naslov Fešta na Moru in je posneta v hrvaškem jeziku, aprila pa je Kuzma izdal svojo prvo priredbo. Odločil se je za pesem Kad mi dodješ ti od Oliverja Dragojevića in jo posvetil pokojni babici.

Za Tima karantena ni predstavljala ovire, ampak se je takrat bolj posvetil glasbi in se več pripravljal za nastope. Vse bolj se je posvečal studijskemu snemanju svojega prvega avtorskega komada. Po snemanju prve priredbe je postal nekoliko bolj popularen, ljudje so ga bolj prepoznavali na ulicah in mogoče tudi pozdravili. Priljubljenost med ljudmi pa je opazil predvsem po tem, ko je posnel svojo prvo avtorsko skladbo. Zanimivo je bilo dogajanje predvsem v uvodnih septembrskih dneh, ko so dijaki stopili v učilnice. Pravi, da so ga drugi dijaki bolj opazovali, nekateri so celo imeli pripombe, spet drugi so se želeli slikati z njim. Kar pa ga je še najbolj razveselilo v prvih šolskih dneh je to, da so ga profesorji na šoli spoznali, mu čestitali in mu zaželeli vse dobro v nadaljevanju glasbene poti.

Tim se je začel redno in profesionalno ukvarjati z glasbo, sicer pa obiskuje 2. letnik srednje šole. Njegov glasbeni vzor je Petar Grašo, pritegnil pa ga je predvsem zato, ker na odru kaže emocije. V glasbenih vodah želi Kuzma ostati tudi v prihodnje, saj namerava izdati več avtorskih skladb, želja je tudi album. "Razveselil bi se nastopov, kar pa mi današnja situacija ne dopušča," nekoliko žalostno doda. Tako je dobil tudi zanimanja za svoj prvi nastop na Pomurskem poletnem festivalu, vendar se mu to zaradi situacije ni uresničilo. 

niko-časar
Niko Časar
Videospot za prvo avtorsko skladbo je nastal ob Expanu.

Kako je nastala avtorska skladba?

Tima Kuzmo je kakšen mesec po izdani priredbi kontaktiral Denis Maver, s katerim sta se pogovarjala o izdaji prve avtorske skladbe. Glasbenik je njegovo ponudbo sprejel, Maver pa mu je naredil tekst in melodijo. Kot nam je povedal sogovornik, mu je bila pesem zelo všeč in se je začel pripravljati. Roman in Goran Sarjaš iz Studia Art music sta pesmi dodala še aranžma in posnela melodijo. Nato so stopili v stik z Rokom Maverjem, članom zasedbe Tarapana band in povečali pestrost dogajanja ob nastajanju skladbe. Pesem je nastala v maju, za snemanje videospota pa so se odločili, da počakajo na poletje. Posnet je bil 7. avgusta ob Expanu. Pri snemanju je sodelovalo več ljudi, med drugim tudi Plesna šola Zeko in glavna igralka v spotu Valentina Vrbnjak. 

Videospot za prvo avtorsko skladbo je bil na Youtubu objavljen konec prejšnjega meseca, dosegel pa je že več kot 25 tisoč ogledov. Kuzmo veseli, da je temu tako, hvaležen pa je družini in prijateljem, ki so mu ob tem projektu stali ob strani. 

niko-časar
Niko Časar
Tim Kuzma je 17-letni glasbenik iz Tišine.

tim-kuzma glasbenik glasba prekmurje