vestnik

Radgonski raper Leopold I. izdal svoj prvenec Dobro jütro

Rok Šavel, 19. 6. 2022
Osebni arhiv
Leopold I. je izdal svoj prvi album Dobro jütro, ki vsebuje 12 skladb in 5 skitov.
Popularno

Leopold I na težko pričakovanem debitantskem albumu združil različne žanre in gostujoče MCje ter v svoji značilni radgonščini ustvaril raznolik glasbeni izdelek.

Težko pričakovani prvenec radgonskega MCja Michaela Leopolda, bolj znanega kot Leopold I., je zunaj. Album Dobro jütro, ki ponuja 12 skladb in pet skitov, je tako tematsko kot glasbeno sestavljen iz pestrega nabora zvokov in tematik.

Obsega vse od klasičnega hihopa, prek trapa in popa do ska punka in EDMja. Na albumu najdemo tako "stare" uspešnice kot so Povej, Nesen in Unikat, s katerimi je Leopold I. stopil na slovensko hiphop sceno, pa seveda tudi še neslišane glasbene izdelke ter nov singl Kinderšpil, za katerega je nedavno bil posnet videospot.


Vsaka skladba je edinstvena zgodba zase


"Od začetka snemanja albuma do izida je minilo približno leto in pol. Vse sva z Vidom Turico, odgovornim producentom, posnela v Studiju Bejsmen. Poleg Emkeja se kot vokalni gostje pojavijo Hauptman, Mirko, Mrigo, Amo Socialec, Mito in Eyeceeou," je ob izidu albuma povedal radgonski raper, ki se sicer poklicno ukvarja s prevajalstvom, za naš medij. Kot pravi, album v času nastajanja ni imel jasne rdeče niti, zato gre bolj za skupek zelo raznolikih pesmi.

"Dobro jütro zato, ker tako kot je vsako jutro obet neponovljive zgodbe novega dneva, je tudi vsaka skladba na albumu Dobro jütro edinstvena zgodba zase. Za cover oziroma za CD design je poskrbela moja prijateljica Ines Mulec, ki je poskusila naslikati igriv preplet jutranjih barv in motivov," še dodaja Leopold I, ki ima v tem mesecu v načrtu kar nekaj koncertov. Med drugim bo 23. junija z bandom (Drügimi) nastopil v Bad Radkersburgu (Pavlova hiša), 24. junija nastopa že z ekipo Wudisban na Lentu (Minoriti) in 26. junija v Gornji Radgoni na Dnevu odprtih kleti.

Album lahko naročite preko maila: leopoldprvi.kontakt@gmail.com (cena 10 evrov + poštnina), na voljo pa je tudi na vseh streaming platformah (Spotify, Deezer ...).


Preberite še:

Leopold I: »V narečju je moja glasba avtentična«

album leopold-i dobro-jutro