vestnik

Rekla je DA: Ko je dobila prstan v Kefaloniji

I.B., 5. 2. 2020
Zmago Rajbar
Poročno fotografiranje je bilo na Otoku ljubezni.
Popularno

Sara in Aljaž Škafar prihajata iz Ižakovec. Poznata se že iz osnovne, bolj pa sta se povezala na začetku srednje šole in takrat se je tudi razvila ljubezen.

Enajst let sta bila par, ko je Aljaž na grškem otoku Kefalonija Sari postavil usodno vprašanje. »Aljaž je komaj pretihotapil zaročni prstan v kovčku, da ne bi jaz opazila,« pripoveduje Sara, ki je ob morju seveda rekla da. 

Poročila sta se dve leti po zaroki, ravno tako, kot sta si želela, saj sta za vse poskrbela sama. »Ideje vsa iskala predvsem preko Pinteresta, na katerem najdeš veliko idej in inspiracije,« pravita. Še pred tem sta imela slovo od samskega stanu. »Dekliščino in fantovščino sva združila, ker imava večinoma skupne prijatelje. Bilo je nepozabno, podrobnosti pa bi raje zadržala zase,« smeje povesta.

rekla-je-da, poroka, sara-in-aljaž-škafar
Zmago Rajbar
Aljaž in Sara s hčerko Zojo.

Sta pa več povedala o poročnem dnevu. Opisala sta ga kot kombinacijo tradicionalnosti in sodobnosti. »Priredila sva si ga tako, kot nama je bilo najbolj všeč. Obema je najljubša barva zelena, zato je bila tudi poroka v stilu zelenega, z nekaj lesa in cvetja, manjkale pa niso niti obvezne bele Allstarke pri meni in hčerki Zoji. Aljaž pa je svojo obleko popestril z lesenim metuljčkom,« opiše detajle Sara. Da je vse teklo kot mora, so skrbeli tudi bližnji. Eden od najbolj čustvenih trenutkov je bil tudi ta, ko je hčerka Zoja, ki je lani decembra praznovala dve leti, Saro z dedkom pospremila do oltarja. »Na civilni poroki pa Aljaža skorajda ni spustila iz rok,« še pove Sara.

rekla-je-da, poroka, sara-in-aljaž-škafar
Zmago Rajbar
Poroka Sare in Aljaža Škafar.

Priprave na ples

Seveda ni manjkal poročni ples. Povedala sta, da sta se nanj pripravljala mesec dni prej, saj nista bila ravno najboljša plesalca. »Plesala sva na skladbo Petra Graša Ako te pitaju in si zaslužila velik aplavz, saj vsi domači vedo, kakšna plesalca sva bila prej,« sta dejala in dodala, da plesa nista zaključila, saj so Saro ugrabili prijatelji in ji po tradiciji vzeli čevelj. »Uživali smo, plesali, noreli, svati so nama pripravili za konec še ognjemet in ob sončnem vzhodu smo se razšli. Bilo je noro, nepozabno,« obudita spomine na poročni dan Škafarjeva.

rekla-je-da, poroka, sara-in-aljaž-škafar
Zmago Rajbar
Poroka Sare in Aljaža Škafar.

Drug pri drugem imata rada to, da si znata prisluhniti, za današnji tempo življenja pa menita, da je za uspešen zakon dobrodošel tudi kanček norosti. »Pri Aljažu mi je všeč flegmatičnost in to, da je vedno pripravljen na nore zamisli, ki se mi pojavijo v glavi. S takšnim partnerjem je lažje prebroditi marsikatero stvar v življenju,« tako Sara. Njen mož pa zanjo pravi, da je dobrega karakterja, je vztrajna, ga podpira in se zna ob koncu stresnega dne odklopiti. Skupaj s hčerko Zojo pa se najraje sproščajo v naravi, na svežem zraku. Pozimi imajo radi toplice, poleti pa morje, sonce in morski zrak, ravno zato si Škafarjeva želita, da bi nekoč imela hišico ob morju.

rekla-je-da, poroka, sara-in-aljaž-škafar
Zmago Rajbar
Poročno fotografiranje je bilo na Otoku ljubezni.

Če želite tudi vi deliti svojo zgodbo, nam pišite na vestnik@vestnik.si ali prek facebooka in instagrama. 

rekla-je-da sara-in-aljaž-škafar Ižakovci poroka