vestnik

Rekla je DA: Ko jo je presenetil na plaži

I. B., 4. 7. 2024
Osebni arhiv
Poroka Dajane in Tadeja.
Popularno

Dajana in Tadej sta si pričarala pravo pravljico.

V koronačasu, ko naj ne bi zapuščali svojih občin, sta začela ljubezensko zgodbo pisati Dajana, dekliško Lebar, iz Doline pri Lendavi in Tadej Apatič iz Beltinec. »Dajana ni smela iz občine, kaj šele na Madžarsko na manikiro. Zamenjala je lokacijo, hkrati pa jo je prijateljica prepričala, naj se ustavi v Turnišču na obisku, če je že tako kršila ukrep. Ravno v tem času sem jaz prišel k možu od te iste prijateljice po športne nogavice in prepričal me je, da stopim iz avta na pijačo. Zanimivo naključje, ali pa tudi ne,« hudomušno pove sogovornik.

Tadej je Dajano po srečanju dodal na družbenem omrežju instagram in ji začel pisati. »Bila je kar trd oreh. Tako poredko je odpisovala, da sem vmes pozabil. Na enem pikniku me je nato prijatelj vprašal, kako napredujem in spomnil sem se, da bi lahko spet kaj napisal. Oba sva verjetno komaj čakala na kakšno sporočilo, ampak bila je trmasta,« pravi.

poroka, rekla-je-da, apatič
Erik Kavaš
Poroka Dajane in Tadeja.

Naklonjenost se je večala, zbližala sta se in postala par. Po približno dveh letih je bil čas za naslednji korak. Par se je s prijatelji odpravil na dopust, en teden so jadrali s katamaranom ob hrvaški obali. Za Tadejev načrt, torej za zaroko, so vedeli vsi, le glavna protagonistka ne. Družno so iskali poseben skrit kotiček in ga našli na obali v Veli Luki. »Pod pretvezo, da smo na posebnem mestu, povezanem z Oliverjem Dragojevičem, in da se je treba urediti za večerjo, je prva skupina odšla do obale in pripravila vse za obred,« je pripovedoval. Ko sta skupaj s preostalo družbo, vsi naenkrat namreč niso mogli na čoln, prišla skoraj do obale, je Dajana na plaži zagledala srce iz cvetnih listov in sveč ter ugotovila, kaj se dogaja. »Planila je v jok. Jaz sem jo zasnubil, pred tem sem bil kar malo nervozen, in privolila je. Izpeljano je bilo filmsko, občinstvo lokala pa je dogodek pospremilo z aplavzom,« je opisal ženin.

poroka, rekla-je-da, apatič
Osebni arhiv
Zaročila sta se na plaži.

poroka, rekla je da, apatič
Osebni arhiv
Zaročila sta se na plaži.

Oba sta se že od nekdaj želela poročiti. Za organizacijo poročnega dne sta večinoma poskrbela sama, še prej pa si privoščila slovo od ledig stanu. »Nekaj časa sem bila proti dekliščini, ampak sem vesela, da sem si premislila. Bilo je točno tako, kot sem si zamislila. Samo ženske, brez igric, večerja in druženje v vinotoču,« pravi Dajana. Njen partner je zaradi višje sile načrte nekoliko spremenil, tako da je fantovščino preživel v zelo ozkem krogu prijateljev. »Še vedno sem prepričan, da ko se stvari postavijo na svoje mesto, fantovščina bo, ampak malo drugače. Mogoče pa za prvo obletnico.«

Poročna zabava je bila na prostem, pod lično urejenim šotorom, ki je namenjen prav takim dogodkom, in ki se jima je zdel kot najlepša poročna dvorana. Združila sta tradicijo in nove trende in si skupaj s svati pričarala poročni dan kot iz sanj. »Verjetno še nobeden od svatov ni bil na taki poroki. Tudi sama lokacija se imenuje Bajkovita oziroma Pravljična 'šuma',« sta povedala. Bilo je tudi kar nekaj presenečenj. Od kraja obreda do kraja zabave ju je zapeljala limuzina. »Ob uri, ko se je Dajana rodila, je sledila posebna glasba z madžarskim pridihom, kajti na dan poroke je tudi njen rojstni dan,« opiše Tadej. Glasbena skupina jima je ob rezanju torte zapela pesem Vela Luka, o kraju zaroke, skozi cel dan pa se je vrtela skladba Ljubljena od skupine Polkaholiki. Na te zvoke sta se zaročila in odplesala poročni ples.

poroka, rekla-je-da, apatič
Osebni arhiv
Poroka Dajane in Tadeja.

Zakonca poudarjata, da se vedno najdeta nekje na sredini. »Znava se prilagoditi željam in zahtevam, ki sva jih imela že pred zvezo. Drug od drugega se učiva in loviva ravnotežje,« pravita. Dajani je pri Tadeju všeč njegova mirnost in pozitivnost. »V vsakem vidi dobre lastnosti in z njim se je težko skregati. No, jaz se kregam, on pa smeji,« smeje pove, Tadej pa pristavi, da pri ženi najbolj občuduje, da ne odstopa od svojih načel in stališč. Po njegovih besedah zna tudi hitro oprostiti.« Ampak vseeno mi da občutek krivde,« hudomušno sklene.

Če želite tudi vi deliti svojo ljubezensko zgodbo, nam pišite na vestnik@vestnik.si ali na naši družbeni omrežji facebook in instagram.

rekla-je-da poroka dajana-apatič tadej-apatič