vestnik

Rekla je DA: Ko jo je zasnubil na Bledu

I. B., 4. 9. 2024
Osebni arhiv
Poroka Anje in Martina.
Popularno

Anja Hajdinjak iz Ropoče in Martin Ambruš iz Bokračev sta se spoznala na gasilski veselici v Ropoči in takrat je med njima preskočila iskrica.

»Anja je bila hostesa in mi je ponudila pijačo. Takrat je nisem upal prositi za številko, niti za ime je nisem vprašal, zato sem spraševal naokoli, ali jo kdo pozna. Neko dekle jo je res. Poslal sem ji prošnjo za prijateljstvo na facebooku, naslednje jutro sem ji začel pisati in začela sva si dopisovati,« je opisal Martin.

rekla-je-da, zakonca-ambruš, poroka
Osebni arhiv
Poroka Anje in Martina.

Za tem je šla Anja kot animatorka na letovanje. Ker ni bila ravno odzivna na sporočila, je začel obupavati. »Odpisovala je tako redko, da sem mislil, da iz tega ne bo nič. Pa je vendarle privolila v zmenek po letovanju in takrat sem spet dobil upanje,« je dejal in dodal, da se je zveza od takrat začela hitro razvijati. Veliko sta se pogovarjala, ob koncih tedna pa se videvala, saj je Anja takrat še študirala v Ljubljani. »Večkrat je sedel v avto in se pripeljal v Ljubljano, kjer sva raziskovala različne restavracije in samo mesto,« je povedala Anja. Pozneje si je poiskala službo v Prekmurju, Martin pa se je iz Avstrije, kjer še danes službuje, ponovno preselil domov. »Ko je bil prost, sva skupaj preživljala čas, najina zveza se je poglabljala in dobila trdne temelje z gradnjo hiše,« je povedala sogovornica.

Po letu dni zveze je sledila snubitev. Martin je Anjo za obletnico peljal na Bled. »Več dni sem zbiral pogum, da bi jo zaprosil za roko. To sem želel storiti na Mali Osojnici. Zelo dolgo sva bila na vrhu, čakal sem na trenutek, ko bo manj turistov, pa jih je kar mrgolelo. Tako sem se odločil, da jo bom za roko zaprosil nekje, kjer bo bolj mirno. Odpravila sva se na sprehod okoli jezera, si ga ogledovala in takrat sem jo zasnubil. Bila je nekoliko presenečena, vendar presrečna, ter privolila je,« je opisal Ambruš.

rekla-je-da, zakonca-ambruš, poroka
Osebni arhiv
Poroka Anje in Martina.

Mladoporočenca sta nam zaupala, da organizaciji poroke nista posvetila veliko pozornosti, s tem sta se začela ukvarjati mesec dni prej. »V zadnjem trenutku sva rezervirala gostišče in opravila pripravo na zakon pri duhovniku, kupila obleke, šopek ... Želela sva imeti majhno, intimno poroko s čim manj tradicionalnimi elementi, vendar so nama v zadnjem tednu starši in priče začeli prigovarjati, tako da sva jih nekaj le vključila,« sta še dejala. Poročni dan je bil tako mešanica sodobnosti in tradicionalnosti.

rekla je da, zakonca ambruš, poroka
Osebni arhiv
Poroka Anje in Martina.

Pred poroko sta se poslovila še od samskega stanu. »Martin ni želel imeti fantovščine, jaz pa ne tradicionalne dekliščine, zato sem jo imela v zelo ozkem krogu prijateljic. Bilo je veliko zabavnih trenutkov, pripravile so mi različne igre, pri katerih je sodeloval tudi Martin,« tako Anja, ki pri partnerju najbolj ceni to, da je razigran, ljubeč, skrben in delaven. 

rekla-je-da, zakonca-ambruš, poroka
Osebni arhiv
Poroka Anje in Martina.

V tednu pred njuno poroko je deževalo, na dan d pa je po besedah sogovornikov posijalo sonce. Uradni del poroke je bil v soboškem gradu, nato pa so se odpeljali do cerkve na Pertoči, kjer sta se še cerkveno poročila. »Po obredu je sledil obisk pri duhovniku, nato pa smo se odpeljali do gostišča v Rogašovcih. Med vožnjo smo metali bonbone in po naključju srečali Vida Pintariča, ki je posnel vlog Prespal sem na premurskem Triglavu, v katerem lahko vidite tudi naju in svate,« sta dejala. Sicer pa se je na poroki veliko plesalo, zabava pa je potekala v sproščenem vzdušju do ranih jutranjih ur.

rekla-je-da, zakonca-ambruš, poroka
Osebni arhiv
Poroka Anje in Martina.

Če želite tudi vi deliti svojo ljubezensko zgodbo, nam pišite na vestnik@vestnik.si ali na naši družbeni omrežji facebook in instagram.

rekla-je-da anja-hajdinjak-ambruš martin-ambruš