vestnik

Rekla je DA: Ko jo je zasnubil na njen rojstni dan

Vestnik, 6. 10. 2020
Osebni arhiv
Zaroka je bila prav posebna – pred njo je pogumno pokleknil ob navzočnosti obeh družin.
Popularno

Vanjo se je zaljubil že pred devetimi leti, a v svoje življenje ga je spustila šele šest let kasneje.

Darinka Pajek in Sebastijan Zemljič sta se spoznala pred devetimi leti v lokalu v Gornji Radgoni, vendar se takrat več od prijateljstva ni razvilo. »Jaz sem se takrat že zaljubil, a niti dostava rož mi v tistem času ni pomagala,« se smeje spominja osemindvajsetletnik.

rekla-je-da, poroka
Osebni arhiv
Spoznala sta se pred devetimi leti.

Ponovno se je opogumil šest let kasneje, ko sta se srečala na kavi. Takrat je preskočila iskrica tudi pri njej in postala sta nerazdružljiva. Njo je najbolj pritegnilo spoznanje, da mu lahko vse zaupa in dejstvo, da je zelo čustvena oseba, on pa je, kot pravi, preprosto vedel da je ona tista »ta prava«. Zaroka je bila prav posebna – pred njo je pogumno pokleknil ob navzočnosti obeh družin. »Bilo je 29. maja lani, ko sem praznovala devetindvajseti rojstni dan,« pojasni Darinka.

rekla-je-da, poroka
Osebni arhiv
Dom sta si uredila na ranču njenih staršev. Zdaj si želita le še naraščaja. Foto: Danijel Dikaučič

Svojo in njegovo družino je povabila na praznovanje v eno izmed picerij v Gornji Radgoni in med zabavo so k njej pristopili Sebastijanov brat Matjaž in prijatelja Benjamin in Aleš. Ob spremljavi kitare so začeli peti pesem Ako te pitaju pevca Petra Graša. »V tistem trenutku sem vedela, kaj sledi. Z velikim šopkom rož se je pojavil še Sebastijan, pokleknil in me vprašal, ali bi se poročila z njim.« Odgovor je bil seveda pritrdilen. 

rekla-je-da, poroka
Osebni arhiv
Zvestobo sta si obljubila še v cerkvi svetega Petra. Foto: Danijel Dikaučič

Poročila sta se zadnjo avgustovsko soboto. Bila sta skeptična, ali jima bo poroko uspelo izpeljati, kot sta si zamislila. »Vse do začetka avgusta nisva vedela kako bo, saj nihče ni vedel kakšna bodo v času poroke navodila in priporočila pristojnih organov. Vse je bilo zelo negotovo, a midva sva s pripravo poroke nadaljevala optimistično,« pravita sogovornika. In ko jima je lastnik gostišča, kjer je potekalo poročno slavje, dal zeleno luč za slavje, sta si popolnoma oddahnila. Civilni obred, ki bi moral biti v radgonski kleti pod slapom, je zaradi ukrepov za zajezitev bolezni covid-19 potekal na zelenici pred kletjo. To ju ni niti najmanj zmotilo. Zvestobo sta si obljubila še v cerkvi svetega Petra.

rekla-je-da, poroka
Osebni arhiv
Poročila sta se zadnjo avgustovsko soboto. Foto: Danijel Dikaučič

Pri pripravah so jima bili v veliko pomoč najbližji in prijatelji. Darinki je tako pri izdelovanju naprsnikov priskočila na pomoč njena mama, prav tako Darinka. Pri cvetličnih aranžmajih doma, v cerkvi in gostilni pa ji je pomagala tašča Marija Zemljič. Dom sta si uredila na ranču njenih staršev. In želje za prihodnost? »Glede na to, da sva si uredila dom in se poročila, je seveda zdaj skrajni čas za naraščaj,« Darinka in Sebastijan povesta v en glas.

DDF_3497-Edit
Osebni arhiv
Rekla je da, ko jo je zasnubil na njen rojstni dan. Foto: Danijel Dikaučič

poroka rekla-je-da