vestnik

Rekla je DA: Ko jo je zasnubil na božični večer

I. B., 22. 6. 2023
Osebni arhiv
Poroka Petre in Timija Botjaka.
Popularno

Petra Kular iz Otovec in Timi Botjak iz Murske Sobote sta se pred šestimi leti spoznala na Goričkem. Začela sta se spoznavati, dobivati, njuna povezanost se je razvijala in naposled sta postala par. Že od nekdaj sta se želela poročiti in zvezo nadgraditi. Botjak se je odločil, da bo partnerko presenetil na božični večer. Prstan je zavil in ji ga izročil kot darilo. Petra je tega odvila, presenečeno pogledala in takrat jo je Timi vprašal, ali bi postala njegova žena. "Ta gesta je bila veliko presenečenje," je povedala. 

rekla-je-da, poroka, petra-in-timi-botjak
Osebni arhiv
Poroka Petre in Timija Botjaka.

Začela sta načrtovati poroko in želela sta skočiti v zakon na idilični lokaciji v naravi. Tako sta se odločila za Grad na Goričkem. "Lokacija je bila res lepa, oba imava rada naravo in sva uživala," sta dejala. Večino stvari sta uredila sama, pomagali so jima tudi bližnji sorodniki. Sicer pa se je njun poročni dan 10. junija začel v Otovcih, na domu, ki sta si ga ustvarila skupaj, nadaljeval pa pri Gradu, kjer sta se ob navzočnosti svatov poročila civilno in cerkveno. "Poroko sva težko pričakovala in vesela sva, da je bil dan popoln," sta opisala. 

Odplesala sta tudi poročni ples, ki je bil neke vrste otvoritev zabave, ki je trajala dolgo v noč. Recept za uspešno zvezo pravita, da je v razumevanju, pogovoru in v potrpežljivosti. Najbolj všeč pa jima je, da sta si nadvse predana. Skupaj sta že preživela ogromno lepih trenutkov, oba pa se strinjata, da je bil najlepši rojstvo sina Gala, ki bo avgusta dopolnil tri leta, in vsi skupaj sedaj ustvarjajo nove skupne spomine. 

rekla-je-da, poroka, petra-in-timi-botjak
Osebni arhiv
Poroka Petre in Timija Botjaka.

rekla-je-da poroka