vestnik

Vinski angeli dobili reli po Romuniji

Vestnik.si, 5. 9. 2023
Ines Baler
Ekipa Wine Angels.
Popularno

So sploh prva zmagovalna ekipa, ki ne prihaja iz Velike Britanije.

Kot smo že poročali, je prleško-štajerska zasedba v postavi Janko Kosi, Matevž Kaučič, Boštjan Majč in Boris Šoštarič minuli četrtek začela nov reli. Lani so prevozili reli po najvišjih evropskih prelazih, letos pa se odločili za romunski reli. Štart je bil v francoskem kraju St. Quentin, v prvi etapi so se nato peljali do Basla v Švici, v petek so prišli do avstrijskega Salzburga, v soboto do madžarske Budimpešte. Nedeljska četrta etapa je potekala do kraja Sibiu v Romuniji, ponedeljkova pa do Bukarešte. 

reli, wine angels
FB Wine Angels
Prleško-štajerska zasedba je dobila reli po Romuniji.

Vsak dan so organizatorji za ekipe pripravili tudi posebne naloge, ki so bile velikokrat hudomušne. En dan so denimo morali fotografirati znamke ali modele vozil, ki se začenjajo na vse črke abecede, spet drugega najti najbolj noro mesto, kjer bodo parkirali avtomobil. V nedeljo so morali vozilu dodati novo modifikacijo, v ponedeljek je potekal lov na medveda. 

Reli so vozili z vozilom, ki je letnik 2002. Skupno je na njem sodelovalo 32 ekip, ki so prevozile okoli 3000 kilometrov. 

Pred odhodom v Francijo je štirica za naš medij dejala, da imajo za cilj, da osvojijo vsaj eno dnevno nalogo. Zanje pa se je končalo še dosti boljše, saj so z dnevnimi nalogami in relijem osvojili toliko točk, da so osvojili letošnji reli. Kot je ekipa Wine Angels zapisala na facebook profilu, se je sploh prvič zgodilo, da je na omenjenem reliju zmagala ekipa, ki ne prihaja iz Velike Britanije. 

reli-po-romuniji wine-angels