vestnik

Ob petkih se srečujejo že več kot trideset let

Vestnik.si, 25. 8. 2023
Osebni arhiv
Drago, Marjan, Andrej, Danči in Riko se bodo še dolgo družili.
Popularno

Prijatelji so se v treh desetletjih na športnem prizorišču srečali več kot 1.000 krat.

V današnjem hitrem tempu življenja, kjer nenehno hitimo in ne poznamo niti svojih bližnjih sosedov, komunikacija je redka, srečanja s sorodniki in znanci pa še redkejša, Skupina TT služi za primer dobre prakse. V Prekmurju sicer obstaja lepo število raznolikih skupin, ki se aktivno ukvarjajo s športom in druženjem, malo pa je takšnih, kjer bi se člani že trideset let vsak petek neprekinjeno srečevali. To uspeva skupini TT, ki se že od davnega leta 1993 srečujejo in družijo. Najprej se spopadejo v partiji tenisa v dvojicah, nato pa si vzamejo trenutek za počitek in se posvetijo priljubljeni igri tarok. Črki TT v imenu skupine predstavljata ravno njihovi najljubši aktivnosti, tenis in tarok.

Skupino že od samega začetka sestavljajo Andrej Šajnovič, Danči Novak, Marjan Kumin, Riko Kolmanič, v zadnjih letih pa še Drago Dervarič. V zimskem času koristijo teniška igrišča v Radencih, poleti pa se dobivajo v Teniškem klubu Murska Sobota, kjer druženje največkrat tudi nadaljujejo. Občasne odsotnosti posameznikov ne predstavljajo problema, saj vedno najdejo številne prijatelje, ki priskočijo na pomoč, tako da redko katero srečanje odpade. Eden izmed zlate četverice je povedal, da so doživeli že krepko čez tisoč zanimivih srečanj, tekmovanj in druženj, ki se boda nadaljevala vse dokler jim bo zdravje služilo. Glede na trenutno formo in čilost vseh posameznikov pa ni strahu, da srečanja ne bi trajala še mnogo let.

Pri tenisu je vse bolj prijateljsko, medtem ko pri taroku rezultate beležijo. Ob koncu leta ob prisotnosti svojih žena proglasijo zmagovalca, ki prejme tudi prehodni pokal. Tekmovalci so bolj kot ne izenačeni, tako da prehodni pokal kroži med vsemi prijatelji. Andrej, Danči, Drago, Marjan in Riko pa so na svojih srečanjih prepovedali težke teme, vključno s politiko, pesimizmom in kritiziranjem.

skupina-tt prijatelji tenis tarok