vestnik

Soboško poletje bo popestril Andrej Šifrer

Vestnik.si, 1. 8. 2023
Aleš Cipot
Na Skritem dvorišču bo nastopil Daniel Caccia z zasedbo Organ trio.
Popularno

Tudi na Skritem dvorišču se bo dogajalo.

V petek bo na Trgu kulture nastopil Andrej Šifrer, spremljala ga bo kantrijevska glasbena skupina The Riverbend iz Gorenjske. Šifrer je bil nagrajen z nagrado za življenjsko delo, dobil je zlato piščal 2023 za prispevek in pomen za slovensko glasbo. Organizatorji pravijo, da to ne bo le koncert, ampak tudi zabava za vse, ki imajo njegove pesmi za svoje, in trenutek premisleka za tiste, ki sledijo njegovim besedilom.

Andrej Šifrer
Tadej Majhenič
Andrej Šifrer je prejel zlato piščal 2023 za življenjsko delo.

V soboto bo na grajskem dvorišču potekala predstava za otroke z naslovom Pujski so zakon, ki jo pripravljajo Lutke Velenje. Pujsa Rozi in merjasec Tufko sta si zelo različna, a vendarle oba sanjarita, da bi končno našla pravega prijatelja.

Na Skritem dvorišču bo zvečer nastopil Daniel Caccia, večkrat nagrajeni izjemni glasbenik ter nominiranec za prestižno nagrado echo jazz awards za pevca leta. Najbolj znana ameriška džezovska revija Downbeat ga je razglasila za najboljšega mladega pevca, prav tako je dobitnik hrvaške nagrade porin za džezovski album leta 2000. V Murski Soboti se bo ustavil v sklopu hrvaško-slovenske turneje, posvečene hrvaškemu kantavtorju in piscu besedil Ivu Robiću. Nastopil bo s svojim novim orgelskim triom, ki ga sestavljajo priznani evropski džezovski glasbeniki.

andrej-šifrer soboško-poletje skrito-dvorišče zktš-murska-sobota