vestnik

Srečali so se ob 59. obletnici mature, načrtujejo že jubilejno

Vestnik.si, 29. 5. 2022
Osebni arhiv
Letošnje obletnice mature se je udeležilo 18 Pomurcev, ki so si delili klopi v Srednji ekonomski šoli Murska Sobota. 15 sošolcev pa je žal že pokojnih, dodajajo.
Popularno

Na 59. obletnici mature so se zbrali nekdanji dijaki Ekonomske srednje šole iz Murske Sobote.

Srečanja se je udeležilo 18 dijakov iz dveh razredov, oddelka A in B, ter profesor, ki so ga bili vsi zelo veseli. Dobili so se v Zvezdi, kjer so nekoč zaplesali že valeto. 



Kot pravijo, je bila generacija, ki je leta 1963 maturirala, zelo aktivna na šoli in tudi izven nje. Sodelovali so v Dijaški zadrugi šole, tamburaškem in pevskem zboru, fotoklubu, v športnih aktivnostih. "Štirje dijaki so uspešno igrali nogomet celo v tedanjem nogometnem klubu Mura. Iz naših vrst je izšlo vsaj deset vodstvenih in profesorskih profilov, ki so prispevek lokalnemu gospodarstvu in kulturi," so izpostavili v zapisu, ki ga je na naš medij naslovil Štefan Kuzmič. 

Nekdanji sošolci so se v prvih letih po maturi srečevali vsakih pet let, že nekaj časa pa druženja prirejajo vsako leto. Ves čas vzdržujejo tudi prijateljske stike, dokler so še mladostni in mobilni, so se pošalili.  Generacija 1963 obenem že načrtuje okroglo, šestdeseto obletnico mature, ki jo nameravajo izvesti prihodnje leto na dan mladosti. 

obletnica-mature ekonomska-šola murska-sobota