vestnik

(STARI KINO) Od nominiranca za oskarje do slovenskega trenutnega hita

Vestnik.si, 2. 2. 2024
Jure Kljajić
Tudi v februarju bodo v Gledališču Park predvajali filme.
Popularno

Tudi v februarju bodo v Gledališču Park predvajali filme.

Kot so sporočili iz Zavoda za kulturo, turizem in  šport Murska Sobota, bo v soboto na sporedu film Šterkijada, ki ga je režiral Igor Šterk. Gre za intimen portret družine jadralca Jureta Šterka, ki je prikazan skozi oči njegovega sina Igorja. Humorna, a tudi neprizanesljiva avtobiografska drama o običajni družini z neobičajnim očetom. 

V petek, 9., in v soboto, 10. februarja se bo vrtel film Interesno območje. Govori o štiridesetih letih, ko si komandant Rudolf Höss in njegova žena Hedwig poskušata ustvariti sanjsko življenje za svojo družino v lepi opremljeni hiši z velikim vrtom. Ta se nahaja tik ob taborišču, britanski režiser Jonathan Glazer pa v tem filmu raziskuje najtemnejšo plat človeške narave.

16. in 17. februarja se bo vrtela Priscilla. Režiserka Sofia Coppola bo v filmu razkrila drugo plat ameriškega mita o kralju rokenrola v nežni, rahločutni zgodbi o dekliškem hrepenenju, odraščanju v pravljici in iskanju lastne življenjske poti. "Piše se leto 1959. Štirinajstletna Priscilla Beaulieu z družino živi v ameriškem vojaškem oporišču v Wiesbadnu. Nekega dne prejme povabilo na zabavo Elvisa Presleyja, ki v Nemčiji služi vojaški rok …," pravi napoved. 

Ob koncu meseca, 24. in 25. februarja, bo na sporedu še slovenski film Gepack, ki ga je režiral Žiga Kukovič. Druščina prijateljev se v vročih poletnih dneh odpravi na festival na Hrvaško. "A zafrkantsko razpoloženje hitro prekine razkritje, ki povsem običajno dogodivščino obrne na glavo. Vse bolj napeto dogajanje preizkuša prijateljstvo in zvestobo protagonistov, na površje priplavajo skrita hrepenenja in želje," tako napoved filma. 

gledališče-park murska-sobota filmi februar