vestnik

Stolp Vinarium vabi na večerjo z razgledom na štiri države

M.V., 22. 7. 2020
Marina Vrbnjak
Z dodatno ponudbo želijo povečati zanimanje za obisk destinacije ter pripeljati nove obiskovalce.
Popularno

Ponudbo dopolnjujejo s posebnim kulinaričnim doživetjem, načrtujejo pa tudi zipline

Ob bližajoči se peti obletnici odprtja stolpa Vinarium Lendava sta župan Janez Magyar in v. d. direktorja Zavoda za turizem in razvoj Lendava Rok Petje predstavila število obiskovalcev in razkrila novost – večerjo z razgledom na stolpu, ki sledi konceptu petzvezdičnega doživetja. »V obliki večerje bomo ustvarili prestižno doživetje z lokalnim kuharskim mojstrom na tretji najbolj obiskani turistični točki v Sloveniji,« je povedal Rok Petje in dodal, da želijo ponujati ambiciozne produkte, ki bodo vzbudili zanimanje tako lokalne kot širše skupnosti. »Kar nekaj časa smo iskali primeren koncept in trenutek, da zamisel predstavimo širši javnosti,« je povedal. K sodelovanju so povabili gostilno Rajh iz Bakovec s chefom Leonom Pintaričem, ki je bila pred kratkim uvrščena v prestižni Michelinov gastronomski vodnik.

vinarium, turistična-ponudba, stolp-vinarium, leon pintarič
Marina Vrbnjak
K sodelovanju so povabili gostilno Rajh iz Bakovec s chefom Leonom Pintaričem, ki je bila pred kratkim uvrščena v prestižni Michelinov gastronomski vodnik.

Potrebna je rezervacija

Dvanajsti in trinajsti avgust sta datuma, ko se lahko prepustite kulinaričnemu razvajanju ob razgledu na štiri države. »V čast mi je kuhati na najvišjem stolpu v Sloveniji. To je edinstven dogodek in upam, da se bo čim več gostov udeležilo te večerje,« je dejal. Kot je povedal Pintarič, bo za predjed pripravil kremo iz pečenih jajčevcev z bučnim oljem, drugi hod bo marinirana postrv v lešnikovem olju z lističi iz gomolja zelene, glavni hod mangalica z dödoli, za sladico pa tako imenovana »ajda & med & mleko«.

»Ambient je omejen na trideset obiskovalcev, zato je potrebna rezervacija,« je opozoril Petje. Vsi obroki bodo pripravljeni iz lokalnih sestavin, cena na osebo pa je 69 evrov.

vinarium, turistična-ponudba, stolp-vinarium
Marina Vrbnjak
Dvanajsti in trinajsti avgust sta datuma, ko se lahko prepustite kulinaričnemu razvajanju ob razgledu na štiri države.

Postavili bodo zipline

»Prepričan sem, da je večerja z razgledom uspešno nadaljevanje zgodbe o stolpu Vinarium, ki bo zagotovo odmevala in povečala zanimanje za stolp in širšo Lendavo,« je ob tem povedal župan Magyar in izdal tudi načrte za prihodnost. »Lokacijo stolpa razvijamo z dodatno ponudbo v neposredni bližini, ki bo bolj pisana na kožo mlajši ciljni skupini, predvsem tistim, ki si želijo adrenalinskih doživetij. V naslednjem letu je namreč v načrtu postavitev ziplina.«

Beležijo močen upad obiskovalcev

»Tudi na stolpu se beleži izpad prihoda turistov zaradi epidemije koronavirusa. V času po majskem odprtju je opazen predvsem individualen obisk ter obisk družin, medtem ko je organiziranih skupin bistveno manj,« pa je povedal župan Magyar. V prvih šestih mesecih letošnjega leta je stolp obiskalo 14.141 obiskovalcev, kar je petinšestdeset odstotkov manj kot v istem obdobju lani. Pri tem je potrebno upoštevati, da je bi stolp dva meseca zaprt.Od odprtja pa do 30 junija pa beležijo skupno 414.751 obiskovalcev.

stolp-vinarium večerja razgled