Včeraj so bile izpostavljene ne le restavracije z zvezdicami, ampak so razglasili tudi tiste, ki so dobitniki nagrad Bib Gourman in krožnik. Eden od prejemnikov nagrad za dobro razmerje med kakovostjo in ceno je tudi Gostilna Rajh iz Bakovec in njihov chef Leon Pintarič. Nad nagrado so presenečeni, predvsem pa zelo zadovoljni, je za vestnik.si povedala Tanja Pintarič. »Nismo vedeli, kdaj smo imeli kontrolo. Veseli smo bili povabila na prireditev, nismo pa vedeli, kaj dobimo oziroma če sploh kaj.« Poudarila je, da celotna družina skupaj s sodelavci neguje tradicijo, obenem pa nagrada pomeni tudi to, da so njihovi gosti zadovoljni in se k njim vračajo. »Končno so priznali, da tudi v Sloveniji obstajajo dobre gostilne in restavracije, prepoznavni bomo širše po svetu, pa tudi turisti se dostikrat odločajo na podlagi različnih vodnikov, v katere restavracijo bodo zahajali,« meni o tem, kakšnega pomena je to, da je Michelinov vodnik oziroma tako imenovana rdeča biblija prišla tudi v Slovenijo.
Preberite še
Odpri v novem zavihku(FOTO) V Gančanih na ogled izdelki iz kreppapirja
Turistično društvo Sodar Gančani je na isti dan, ko so v vasi postavili 105. majoš, pripravilo razstavo ročnih del in rož iz kreppapirja. Na ogled so bili izdelki, ki so jih izdelale članice sekcije ročnih del, ki se imenujejo Rožmarinke. Vse se z ročnimi deli ukvarjajo že vrsto let in jim to predstavlja veselje. V zadnjih tednih so članice intenzivno izdelovale izdelke iz kreppapirja, pomagale so tudi letošnji generaciji, ki je z izdelki krasila majoš. Prav tako so na razstavi prikazali postopek izdelovanja rož. Fotografije: Turistično društvo sodar Gančani.
Sogovornica poudarja, da je nagrada velikega pomena tudi za Prekmurje: »Lahko smo ponosni, da imamo lepo pokrajino in da ljudje prihajajo k nam, ne samo zaradi trajne hrane in vsega ostalega, ampak tudi, da se v naših krajih dobro počutijo. Naša želja je, da jih v Prekmurju zadržimo kakšen dan ali dva, in da doživijo utrip našega življenja.« Njihovega uspeha pa ne bi bilo brez družine in vseh sodelavcev, tako zdajšnjih kot prejšnjih, zato je Pintaričeva hvaležna vsem, kajti vsak je prispeval svoj delež k tej zgodbi.