Teden restavracij v Sloveniji poteka od leta 2012 naprej, njegov glavni cilj pa je promocija vrhunske slovenske kulinarike. Restavracije in njihovi kuharski mojstri dvakrat letno, spomladi in jeseni, v svojih restavracijah predstavijo svoje znanje v najmanj treh hodih. Cena menije je 10 evrov, vsaka restavracija pa lahko ponudi še dodatno ponudbo, na primer vinsko spremljavo ali dodatne hode. "Najboljše ocenjene restavracije lahko k osnovni ceni menija dodajo doplačilo za srčke, ki znaša 6 evrov za 3 srčke in več, tako da je pri njih cena menija 25 evrov, in 2 evra za 2 srčka, tako da je pri njih cena menija 21 evrov," pojasnjujejo organizatorji.
Preberite še
Odpri v novem zavihku(V premislek) Pomembno je, kako živimo zdaj - ker za jutri nihče ne jamči
Kako je pravično, da nas trenutek slabosti, morda niti ne naš, stane vsega?
V Tednu restavracij je tako cena prijazna do stalnih gostov, ki so s tem nagrajeni za zvestobo, in tudi do novih, za katere je to obdobje priložnost za spoznavanje vrhunske kulinarike.
Med pomurskimi sodelujočimi restavracijami je s tremi srčki ocenjena Gostilna Rajh iz Bakovec, z dvema Restavracija Kodila iz Markišavec, z enim pa Gostilna Zorko iz Borecev. Srčki so mera za kakovost slovenske vrhunske kulinarike. Oznako nasmeh pa ima v Pomurju Gostilna Mencinger iz Črešnjevec. Kot pravijo organizatorji, v dobrih gostilnah plačamo z nasmehom, v slabih za jezo.