Teden restavracij se je v Sloveniji že dobro prijel, gre pa za desetdnevno prireditev, v kateri sodelujejo najboljše slovenske restavracije. Vsaka bo pripravila vsaj en meni z najmanj tremi hodi, cena menijev pa bo povsod enaka - 19 evrov, medtem ko bodo imele najboljše restavracije (z dvema srčkoma) za dva evra dražje menije, torej 21 evrov, in tremi ali štirimi srčki po 25 evrov. Rezervacije za obisk pa gostinski lokali že sprejemajo.
Preberite še
Odpri v novem zavihku(V premislek) Pomembno je, kako živimo zdaj - ker za jutri nihče ne jamči
Kako je pravično, da nas trenutek slabosti, morda niti ne naš, stane vsega?
Od pomurskih gostiln sodelujejo Restavracija Kodila (Markišavci, dva srčka), Gostilna Zorko (Boreci, en srček), Gostilna Rajh (Bakovci, trije srčki), Gostilne Mencinger (Črešnjevci, na dobri poti).
Letošnji Teden restavracij pa bo še bolj poseben, ne le zaradi normalizacije življenja po zdravstveni situaciji, temveč tudi zaradi naziva Evropska gastronomska regija, ki ga v letošnjem letu nosi Slovenija. "Prav Teden restavracij bo zato prva prireditev kulinaričnega predsedovanja, ko bodo vrhunske slovenske restavracije in gostilne lahko dokazale, da so zares evropsko-vrhunske," pravijo organizatorji. Tudi letos je uradna voda gurmanskega tedna Cana Water, ki izvira v Serdici na Goričkem.