Teden restavracij se je v Sloveniji že dobro prijel, gre pa za desetdnevno prireditev, v kateri sodelujejo najboljše slovenske restavracije. Vsaka bo pripravila vsaj en meni z najmanj tremi hodi, cena menijev pa bo povsod enaka - 19 evrov, medtem ko bodo imele najboljše restavracije (z dvema srčkoma) za dva evra dražje menije, torej 21 evrov, in tremi ali štirimi srčki po 25 evrov. Rezervacije za obisk pa gostinski lokali že sprejemajo.
Preberite še
Odpri v novem zavihkuKolesarska legenda Ivan Ferčak, ki na dan prevozi več kot sto kilometrov
Ivan Ferčak iz Gomilice je v nedeljo, 21. aprila, dopolnil 75 let, a bolj kot trajanje njegovega življenjskega potovanja, pri njem prevzame strast do popotovanja po neštetih poteh na kolesu. To počne vsak dan, po šest ur na dan, pri tem v enem zamahu prevozi sto kilometrov in več. Tudi ob slabem vremenu kolesa ne postavi v kot, ampak pedale poganja na kolesarskih valjih v garaži, ob tem pa gleda skozi okno.
Od pomurskih gostiln sodelujejo Restavracija Kodila (Markišavci, dva srčka), Gostilna Zorko (Boreci, en srček), Gostilna Rajh (Bakovci, trije srčki), Gostilne Mencinger (Črešnjevci, na dobri poti).
Letošnji Teden restavracij pa bo še bolj poseben, ne le zaradi normalizacije življenja po zdravstveni situaciji, temveč tudi zaradi naziva Evropska gastronomska regija, ki ga v letošnjem letu nosi Slovenija. "Prav Teden restavracij bo zato prva prireditev kulinaričnega predsedovanja, ko bodo vrhunske slovenske restavracije in gostilne lahko dokazale, da so zares evropsko-vrhunske," pravijo organizatorji. Tudi letos je uradna voda gurmanskega tedna Cana Water, ki izvira v Serdici na Goričkem.