vestnik

Trdna zakonska vez ju je pripeljala do zlate poroke

Jože Žerdin, 23. 11. 2019
Jože Žerdin
Zlatoporočenca Matjašec iz Renkovec.
Popularno

Pisalo se je leto 1969, ko sta se v župnijski cerkvi Marije Vnebovzete v Turnišču poročila zakonca Marija in Alojz Matjašec iz Renkovec.

Alojz, rojen leta 1948, je bil kmetovalec, kajti delo na kmetiji ga je veselilo, en mandat je bil tudi predsednik Kmetijske zadruge v Turnišču. Ob delu na kmetiji si je našel čas še za delo pri gasilcih in na cerkvenem področju. Kar 30 let je bil poveljnik gasilskega društva Renkovci, danes pa je častni poveljnik gasilskega društva Renkovci. Aktiven je tudi v Gasilski zvezi Turnišče v komisiji za gasilske veterane ter v regijskem odboru za gasilske veterane za Pomurje. Po svojih močeh pomaga pri delovanju župnije Turnišče in je član župnijskega pastoralnega sveta. V vasi Renkovci je mežnar in zvonar v kapeli Srca Jezusovega, aktiven pa je tudi v krojaškem cehu Turnišče.

zlata-poroka, matjašec, renkovci
Jože Žerdin
Zlatoporočenca Matjašec iz Renkovec.

Žena Marija, rojena leta 1952, je bila prav tako celo življenje doma na kmetiji, saj je bila gospodinja. V zakonu je povila tri otroke, in sicer sina Simona ter hčerki Tatjano in Mojco, na jesen življenja pa ju razveseljuje devet vnukov. Pred leti je bila Marija, ki je navdušena nad kuho prekmurskih jedi, med ustanoviteljicami Društva kmetic občine Turnišče.  Zakonca Matjašec sta člana društva Srca Jezusovega v Renkovcih in člana Društva upokojencev Turnišče. Čeprav sta že predala kmetijo sinu, še vedno rada pomagata na kmetiji. Pod isto streho tako sedaj v slogi, sožitju in razumevanju živijo tri generacije.

zlata-poroka, matjašec, renkovci
Jože Žerdin
Zlatoporočenca Matjašec iz Renkovec.

zakonca-matjašec zlata-poroka