vestnik

Učenci goričkih šol med dobitniki priznanj za grafike

M. Ha., 12. 12. 2021
Matej Gider
Nagrajeni učenci OŠ Kuzma.
Popularno

Zlata, srebrna in bronasta priznanja za učence OŠ Kuzma in OŠ Sveti Jurij

Stene OŠ I v Žalcu bodo prihodnji dve leti krasile grafike razstavljenih grafičnih listov 20. bienala otroške grafike. Tričlanska strokovna komisija je med 800 prejetimi grafičnimi listi iz 72 šol in enega vrtca izbrala 356 grafik za razstavo, med njimi 10 za zlato priznanje, 35 za srebrno ter ostala za bronasto priznanje.

Med dobitniki zlatega in srebrnega priznanja sta tudi Vito Makovec in Tim Čurman, oba učenca 8. razreda OŠ Kuzma. Osem učencev je prejelo bronasta priznanja. Srebrni priznanji sta prejeli tudi učenki OŠ Sveti Jurij, Alina Viktoria Kosednar in Isabella Fartek. 13 učencev šole in štirje otroci vrtca so prejeli bronasto priznanje. Mentor učencem na obeh šolah je likovni pedagog Matej Gider.

Bienale, ki vsakič predstavlja dvoletni prerez grafike v slovenskih osnovnih šolah, ima že 40-letno tradicijo. Okrogli jubilej pomeni tudi kontinuiteto vztrajanja pri grafični dejavnosti, kjer sam postopek od osnutka do odtisa traja nekaj tednov, nemalokrat tudi dva meseca in več. Za današnji čas hitrih dražljajev grafika torej ni nekaj zelo privlačnega, saj sta za to potrebna vztrajnost in natančnost, sam postopek pa ne pozna bližnjic.

oš-kuzma oš-sveti-jurij bienale