vestnik

(VIDEO) V izboru za Miss Slovenije letos dve Pomurki

Vestnik.si, 28. 1. 2024
FB Miss Slovenije
Polfinalistke izbora Miss Slovenije 2024. Polina Svetanič je prva z leve, Katja Zver četrta z desne.
Popularno

V Občini Loška dolina je bila predstavitev polfinalistk izbora Miss Slovenije 2024. V konkurenci 21 deklet sta tudi dve Pomurki.

Prva je Polina Svetanič, ki prihaja iz Radenec. Je dijakinja Srednje šole za trženje in dizajn v Mariboru. V prostem času rada bere knjige, predvsem kriminalke, ter obiskuje fitnes. "Od projekta pričakujem čim več izkušenj z različnih področij," je dejala na predstavitvi. Druga je Katja Zver iz Občine Lendava. Je študentka medijev in novinarstva na Fakulteti za uporabne družbene študije v Ljubljani. V predstavitvi je izpostavila, da je sodelavka Družine, kjer piše spletne članke in vodi oddajo Reflektor. Njena strast do novinarskega dela se je razvila v srednji šoli, ko je vodila mladinsko radijsko oddajo na RTV Slovenija. 21-letnica je še povedala, da ne beži pred izzivi, in ima rada spremembe. 

Projekt Miss Slovenije deluje pod sloganom Podpirajmo slovensko in podprimo Slovenijo. Rdeča nič je v podpiranju lokalnega, v zavedanju, da se vse začne pri nas samih ter v pomenu ohranjanja človeške povezanosti in identitete za vsako lokalno trgovino, ulico in majhno podjetje. Polfinalistke bodo tako z lokalnimi podjetji ustvarjale skupne zgodbe, sodelovale v različnih aktivnostih, ki vključujejo podjetništvo, turizem, naravno in kulturno dediščino ter šport.  

Katere kandidatke bodo napredovale v finalni izbor, bo znano maja. 

Pomurki bomo podrobneje predstavili v naslednjih dneh, zato že zdaj vabljeni, da nas spremljate. 

miss-slovenije izbor polina-svetanič katja-zver pomurki