"Glede na to, da se vsi pripravljajo in se po svojih močeh trudijo za velik praznik za Prekmurje in Slovenije, sem se odločil, da tudi jaz nekaj prispevam. Ker delam sladoled, sem prišel na idejo, da naredim sladoled z okusom neke prekmurske tradicionalne jedi," razlaga Zečiri in razkrije, da se je odločil za prekmursko gibanico. Kot je pojasnil, je pri starejših ljudeh v Beltincih povpraševal po tisti originalni recepturi, kaj vse je bilo v sladico dodano. Sladoled je tako pripravljen iz mase z okusom skute, oreha, dodani so vanilija s cimetom, drobci orehov ter mak. "Pripravljamo sloje, ki jih bomo zajeli v posamezne kepice, ti pa bodo zajeli vse okuse in ponudili okus prekmurske gibanice," tako sogovornik.
Preberite še
Odpri v novem zavihkuPomurka, ki izvaja psihosocialno svetovanje, opaža, da so najpogostejše stiske mladih strahovi
Osamljeni in izgoreli mladi so posledica tega, da ne znamo postaviti zdravih mej, pravi Anita Pertoci.
Sladoled z okusom prekmurske gibanice je prvič ponudil danes, ko bo v Beltincih tudi slovesnost ob državni slovesnosti. Zaenkrat so pripravili 30 litrov omenjenega sladoleda, jutri pa ga bodo še enkrat toliko, pravi Zečiri, ki sladoledarno vodi že deset let, pred njim pa jo je vrsto let njegov oče. Zečirija je še dodal, da sladoled z okusom prekmurske gibanice sicer na trgu ni nov, je pa ta, ki ga pripravlja sam, narejen na podlagi izvirne in pristne recepture.