vestnik

V Pomurju v naslednjih dveh mesecih pestro glasbeno dogajanje. Kdo vse prihaja v naše kraje?

Tomo Köleš, 22. 3. 2024
Jure Zauneker
Raper Klemen Klemen bo ta konec tedna popestril tematski večer Rap tretjič v lokalu London by Gaš v Ljutomeru.
Popularno

Cyphre Louis v Murski Soboti, Klemen Klemen v Ljutomeru, The Margins v Gornji Radgoni.

V naslednjih dveh mesecih se v Pomurju obeta obilica dogajanja na področju zabavne in alternativne glasbe. Za vas smo kronološko strnili dogodke, ki se nam zdijo najbolj zanimivi in pomembni.

Ta petek in soboto ob 18. uri bosta v gledališki in koncertni dvorani Lendava tematska večera Colors of Rhythm. Prvi večer se bodo predstavile tolkalne skupine pomurskih glasbenih šol, drugi večer pa bo mednarodno obarvan in obogaten z ritmi in zvoki iz različnih delov sveta. Častni gost bo Walter Mertens, mednarodno priznan ter spoštovan skladatelj in tolkalec iz Belgije.

79a5e4949fced315aba818d5560bb359
Dani Mauko
Zasedba The Margins bo v petek, 29. marca, nastopila v Mladinskem centru Gornja Radgona.


Posebej zanimivo bo to soboto ob 18. uri tudi v Račkem Vrhu, vendar za zdaj samo za člane Glasbenega društva Bomba iz Radenec in druge povabljene. Predsednik društva Tomi Šoštarič - Šurda, znan kot vodja rock skupine Bataljon, in njegova soproga Edita Vodan Šoštarič bosta uradno odprla muzej starinskih predmetov in etnološke zbirke Stari svet, hkrati pa tudi nove prostore za glasbene nastope, ki bodo lahko sprejeli do sto obiskovalcev. Že na odprtju bo nastopil džez kvartet Slovencev, ki študirajo v Avstriji, zapela in zaigrala bosta tudi lastnika sama. V naslednjih tednih bo sledilo več informacij o koncertih za širšo javnost.


Isti večer ob 21. uri bo v soboškem klubu Mikk promocijski koncert ljutomerske psychobilly punk rock zasedbe Cyphre Louis, ki bo predstavila svoj novi album Žveplene melodije. Posebni gost bo domači noise rock in blues trio Jinho Jinza.


V istem terminu pripravljajo v lokalu London by Gaš v Ljutomeru tematski večer Rap tretjič, na katerem bosta nastopila najbolj znani slovenski raper Klemen Klemen in najbolj znani pomurski raper Leopold I.


V četrtek, 28. marca, ob 19. uri bo v Gledališču Park v Murski Soboti koncert za glasbeni abonma in izven, kjer bo v akustični različici svoje skladbe predstavila ena najbolj priljubljenih slovenskih rock skupin Big Foot Mama, zato se njen nastop tudi imenuje Akustika. Ob isti uri bo v Mikku jam session, na katerega lahko glasbeniki prinesejo svoje inštrumente in po želji zaigrajo skupaj.


V petek, 29. marca, ob 20. uri bo v Mladinskem centru Gornja Radgona zelo pestro, saj bodo nastopile tri skupine: prekmursko-hrvaška indie rock zasedba The Margins, ki v svojo glasbo vključuje tudi elektronske dodatke, ljutomerski indie alter punk kvartet Betek in soboški indie pop rock bend Frishki.


V soboto, 30. marca, ob 21. uri bo v Mikku na sporedu tradicionalna velikonočna diskoteka, zatem pa bomo skočili že v april. V petek, 5. aprila, bo ob 19. uri vredno zaviti v Gledališče Park, saj bo na odru potekala glasbena komedija Moj život je ROKentROL, ki jo pripravlja Gojmir Lešnjak - Gojc s svojimi prijatelji glasbeniki. Ne gre pozabiti, da je bil Gojc v prvi polovici osemdesetih let prejšnjega stoletja pevec eksperimentalne jazz blues etno rock skupine Srp, v kateri je igral tudi več glasbil. V tem sodobnem satiričnem rock kabaretu bo možno slišati trinajst skladb s področja rocka, bluesa, countryja, popa, reggaeja, swinga, rapa in funka. V živo jih bo izvedla zasedba VIS d’Dohtars, ki jo sestavljajo kitarski virtuoz Robert Pikl, izjemni Jože Hauko na basu, udarni Peter Ogrinc na bobnih ter briljantni klaviaturist in glasbeni vodjaMiran Juvan.

Film o Amy Winehouse in Zobl žur


Če smo že pri Gledališču Park, naj še izpostavimo, da bodo tam v četrtek, 11., in v soboto, 13. aprila, predvajali glasbeni dokumentarni film Back to Black, ki prikazuje zgodbo o snemanju znamenitega istoimenskega albuma pevke Amy Winehouse.
Že pred tem, v soboto, 6. aprila, se ob 20. uri v dvorani ŠIC Ljutomer obeta velika glasbena zabava na 11. Zobl žuru, na katerem bodo nastopili bend Betek, P. Valiak tribute band ter Vlado Kreslin in Mali bogovi.


V petek, 19. aprila, ob 21. uri bo v Mladinskem klubu Jama pri Svetem Juriju ob Ščavnici že 27. rock festival Jürjovo je!, na katerem bodo nastopili štirje izvajalci: garažni alter rock bend Dunraven iz Bistrice ob Sotli, stoner doom metal skupina Omega Sun iz Kopra, legendarna mariborska hardcore punk rock zasedba V okovih in domači grunt rock kvartet Dežurni krivci.
V soboto, 27. aprila, ob 22. uri bodo v Mikku na svoj račun prišli ljubitelji elektronske glasbe. Predstavili se bodo didžeji Hackie, Børissan, Majkl M in Paymon.


Let 3 v Radencih 


V torek, 30. aprila, ob 20. uri bo kresovanje z baklami v središču Gornje Radgone popestril koncert skupine Rock Partyzani, za maj pa lahko napovemo zares posebna nastopa. V torek, 7. maja, ob 19. uri bo oder Gledališča Park zasedla kar dvanajstčlanska švicarska zasedba Orchestre Tout Puissant Marcel Duchamp, ki je s svojo dinamično in radostno zmesjo zvoka in ritma z vseh koncev sveta nastopila že na številnih evropskih festivalih in izdala več albumov.


Na letošnjem Maratonu treh src v Radencih pa bo v soboto, 18. maja, kot glavna glasbena gostja gotovo veliko zanimanja pritegnila reška ekstravagantna rock skupina Let 3, ki bo po lanski evrovizijski uspešnici Mama ŠČ v Pomurju tokrat predstavila novo skladbo Babaroga, s katero je tekmovala na letošnji Dori, hrvaškem izboru za pesem Evrovizije.

Arhiv zasedbe
To soboto ob 21. uri bo v klubu Mikk svoj novi album Žveplene melodije predstavila ljutomerska skupina Cyphre Louis.
pomurje glasbeno-dogajanje