vestnik

V starem kinu bodo do konca maja še vrteli filme, Preverite, katere

Vestnik.si, 15. 4. 2024
Jure Kljajić
Fotografija je simbolična.
Popularno

V Gledališču Park Murska Sobota bodo v prihodnjih tednih še vrteli filme.

Že jutri, 16. aprila, ob 19. uri bo po dveh razprodanih terminih še enkrat na sporedu dokumentarni film Duhovnica. V četrtek se bo predvajal film Potovanje v puščavo. Govori o pesnici iz Avstrije in dramatiku iz Švice. Leta 1958 se srečata v Parizu in takrat sta oba mednarodni zvezdi literarnega sveta. Naslednja štiri leta preživita v strastnem, a odprtem razmerju, harmonijo pa vse bolj načenjajo poklicna in osebna trenja. 

25. in 26. aprila bo slovensko, srbski in hrvaški film Zbudi me. Zgodba govori o ksenofobiji, kolektivni izgubi spomina in iskanju novih začetkov. Film je prejel vesno za najboljši igrani celovečerec, scenarij, igralca, stranskega igralca in masko. 



V začetku maja, 2. in 4. maja bo v starem kinu film Kako seksati. Gre za celovečerni prvenec britanske režiserke, ki ponuja pretanjen in sočuten pogled na najstniško prijateljstvo, samoodkrivanje in spolnost. 9. in 12. maja se bo predvajanje filmov nadaljevalo z romantičnim trilerjem Kri moje ljubezni. Samotarska vodja telovadnice Lou se zaljubi v Jackie, ambiciozno bodibilderko, ki se odpravi v Las Vegas, da bi uresničila svoje sanje. Toda ljubezen zaneti nasilje, ki ju potegne globoko v mrežo Loujine kriminalne družine. Film Modri kaftan bo na sporedu 19. maja. Opisujejo ga kot nežno odo ljubezni v vseh njenih oblikah. 

21. maja bo sledil slovenski film Bratje v vojni. Televizija AS je skupaj z veteranskimi organizacijami ob 30-letnici vojne za Slovenijo ustvarila celovečerni dokumentarno-igrani film, ki prikazuje pogled na medvojno dogajanje s strani predstavnikov policijskih in vojaških veteranskih in domoljubnih organizacij Pomurja. 



Film Neskončni spomin bo predvajan 23. in 26. maja. Opisujejo ga kot spomenik neuničljivi moči ljubezni. "Augusto Góngora, veteranski čilski novinar in pomemben kronist Pinochetovih zločinov, ter Paulina Urrutia, igralka, aktivistka in političarka, že več kot dvajset let živita v tesnem in ljubečem razmerju. Augustu so pred osmimi leti diagnosticirali Alzheimerjevo bolezen in od tedaj se par skupaj spopada z neizprosnim in vse hitrejšim upadanjem njegovih telesnih in duševnih moči," pravi napoved. 

stari-kino gledališče-park filmi naslovi