vestnik

V starem kinu tudi Napoleon in Poslednji heroj

Vestnik.si, 1. 12. 2023
Tjaša Kralj
Znano je, katere filme si boste lahko v decembru ogledali v Gledališču Park.
Popularno

Znano je, katere filme si boste lahko v decembru ogledali v Gledališču Park.

Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota je sporočil, kakšen je izbor filmov za zadnji mesec v letu. Začeli bodo že to nedeljo, 3. decembra, ko bodo brezplačno predvajali dokumentarni film o Vladu Kreslinu Poj mi pesem. Drugi decembrski vikend, 9. in 10., bo na sporedu Poslednji heroj. Drama z elementi komedije prinaša zgodbo Franceta, ki se skuša zoperstaviti nemški nakupovalni verigi, ki želi porušiti kip njegovega očeta narodnega heroja in na tem mestu postaviti trgovino. Ob poskušanju ohranitve spomina na herojstvo odporniškega gibanja med drugo svetovno vojno pa France nezavedno uničuje življenje hčerki Vidi, ki skuša gledati v prihodnost in imeti družino. 

V četrtek, 14., in v soboto, 16. decembra bodo vrteli film Srečno naključje, s katerim se Woody Allen poklanja Parizu in francoski kinematografiji v svojem prvem francosko govorečem filmu. Zgodba bo govorila o popolnem zakonskem paru, oba partnerja sta uspešna v svojem poklicu, živita v elitni pariški četrti, nato pa nekega jesenskega dne Fanny sreča prijatelja iz srednje šole. 



21. in 23. decembra bo sledilo predvajanje filma Oče in vojak, epska pripoved o zamolčanem vidiku francoske zgodovine, obenem pa intimen portret očetovske ljubezni. Kot zadnji v tem letu pa bo na sporedu film Napoleon, ki bo 28. in 30. decembra. Gre za akcijski ep, ki opisuje razburkani vzpon in padec francoskega cesarja, ki ga upodablja Joaquin Phoenix. Film se poglobi v njegov neutrudljivi boj za oblast skozi prizmo razmerja, ki ga je imel s svojo največjo ljubeznijo ter ob tem izpostavlja njegove vojaške in politične taktike. 

Cena vstopnic je pet evrov, vstopnice pa so na voljo pri blagajni Gledališča Park. 

gledališče-park zktš-murska-sobota filmi stari-kino