vestnik

V treh pomurskih občinah bo letos božičkov nabiralnik

Vestnik.si, 19. 11. 2023
FB Božičkov nabiralnik
Tak božičkov nabiralnik bo v treh pomurskih občinah.
Popularno

Postavili jih bodo v začetku decembra.

V občinah Radenci, Veržej in Murska Sobota bodo letos postavljeni božičkovi nabiralniki, v katere bodo lahko otroci oddali pisma dobremu možu. "Da bi pismo prispelo do severnega pola, mora pristati v pravem nabiralniku, ki je okrašen z barvami sladkornih palic in belimi snežinkami. Je živo rdeče barve kot Božičkova čepica. Ima štiri čvrste noge kot severni jelen, na njem pa se kot severna repatica blešči napis Božičkov nabiralnik," so zapisali izvajalci projekta. 

V Občini Radenci, v prostorih tamkajšnje krajevne knjižnice, in Mestni občini Murska Sobota, na Trgu zmage, bodo nabiralnik postavili 1. decembra, v Občini Veržej, kjer se bo nahajal pred gasilskim domom v Banovcih, pa 9. decembra. 

Pisma, ki bodo pristala v nabiralniku, bodo odpotovala na Laponsko, kjer jih bo dobri mož prebral in otrokom še pred božičem poslal uradna potrdila iz Severnega pola, da je pisma prejel. Božičkov nabiralnik je projekt Bojane Ksela Rose, ustanoviteljice portala Najlepša otroška potovanja, ki z družino pisma vsako leto odnese na Severni pol in to objavlja tudi na družbenih omrežjih.

božičkov-nabiralnik pomurje radenci veržej murska-sobota severni-pol