vestnik

V Veliki Polani bo tudi letos pestro. Kaj se bo dogajalo?

, 23. 7. 2019
Jože Gabor
V Veliki Polani bo osem dni pestrega dogajanja.
Popularno

Pomurski poletni festival se bo v Prireditvenem centru Poljana v Veliki Polani začel v soboto, 3. avgusta, in se zaključil v soboto, 10. avgusta. Tudi letos bo v osmih dneh organizator festivala Društvo Štrk Slovenija pripravil pester program za vse generacije in različne glasbene okuse. 

Članici društva Melita Kranjec in Nina Lebar ter Matjaž Vugrinec, ki bo vodil organizacijo tekmovanja Sam svoj čolnar, ki bo v soboto, 10. avgusta, ob 13. uri na ŠRC Berek v Veliki Polani, so danes predstavili podrobnejše dogajanje na letošnjem festivalu.


Na Pomurskem poletnem festivalu bo poskrbljeno za zabavo in glasbo, organizirali pa bodo tudi kulinarični, športni, gledališki in rekreacijski program. Prvi dan prireditve bodo lahko udeleženci občudovali lepote Velike Polane in okolice na kolesih na kolesarjenju z naslovom Fsi klačimo s Pücki, sledilo bo srečanje lastnikov starodobnih vozil. Zvečer bo nastopila Jelena Rozga, pred njo pa skupina Barabe.


V naslednjih sedmih dneh se bodo na odru zvrstili Modrijani, Klapa Iskon, Tony Cetinski, Maja Šuput, Big Foot Mama in Petar Grašo. Njihove predskupine pa bodo 4 You, Blue Planet, Zlata žila, Prestiž in Vibration. Na elektronskem odru – Hüti bodo nastopili DJ Horsta, Črt DJ in Berny White. V četrtek bo Štrkova noč, ko bodo ob ansamblu Štrk nastopili še Štirje kovači, Belmura, Vražji muzikanti, Polanski zvoki, Mladi Pomurci in drugi.

49918d3f3c34b13198c5aa7fd06f5e26
Jože Gabor
V Veliki Polani bo osem dni pestrega dogajanja.


Organizirali bodo še tekmovanje Štrk.si, na katerem bodo udeleženci tekmovali (tudi leteli) v kostumih bele štorklje. Tudi letos bo nogometna tekma med predstavniki medijev in občin. Program vključuje še tekmovanje v balinanju, turnir v malem nogometu, kmečko olimpijado in odbojko na mivki. V svetovni prestolnici bujte repe že tradicionalno organizirajo tudi tekmovanje v kuhanju bujte repe, pripravili pa bodo tudi turistično tržnico Doživetje ponudbe dežele štorkelj ter druženje upokojencev. Za najmlajše bodo pripravili kukuc gledališke predstave in plesno rajanje kukuc v izvedbi Gledališča Ku-kuc.
Predsednik Malega kluba Velika Polana Matjaž Vugrinec, ki bo organiziralo tekmovanje Sam svoj čolnar, je povedal, da se bodo ekipe pomerile v treh disciplinah, ko bodo na čolnih, ki jih bodo sami izdelali, morali biti spretni in hitri. Komisija bo ocenjevala čolne, pri čemer bo ob kakovostni izdelavi in domišljiji pomemben kriterij tudi, da bodo deli čolnov iz naravnih materialov. Tekmovanje bosta povezovala humorista Primož in Miran, tudi člane glasbene skupine D´Kwaschen Retashy.

4b3f52ec50fda0b353b9661f8814cd3e
Jože Gabor
V Veliki Polani bo osem dni pestrega dogajanja.

Jože Gabor
pomurski poletni festival Velika Polana novinarska konferenca