vestnik

Vesela novica: Radenska noč letos bo!

Vestnik.si, 11. 6. 2021
Arhiv zasedbe
Skupina Brkovi.
Popularno

Mladinsko društvo Vrelec Radenci je sporočilo, da bo letos znova pripravilo svojo prireditev Rekreakcija, ki jo bo 9. julija sklenila Radenska noč. Glavni nastopajoči: Brkovi!

"V petek, 9. julija 2021, bomo po dolgem času samoizolacije spet stopili skupaj in uživali ob zvokih naslednjih bendov: Brkovi, Dežurni krivci in Showdare," pravijo v mladinskem društvu, tule pa so njihove predstavitve nastopajočih:

BRKOVI (HR)
 
Gre za glasbeno atrakcijo iz Zagreba, ki jo vodi karizmatični Shamso 69, prava oderska ikona. Band je spojil za mnoge popolnoma nekompatibilne glasbene žanre in odprl novo prenovljeno shemo treh starejših glasbenih smernic. Od turbofolka uporablja značilne emocionalne stihe združene z ostrino punk rocka in težo heavy metala. Ti elementi se odražajo predvsem v načinu petja in kitarskih melodijah (pogosto v tercah) ter zvenijo kot poklon pastirkemu rocku. Njihovi teksti so politično nekorektni in raje prepevajo o ljubezni, tipično za turbofolk in zabavno glasbo. Pri naših nekdanjih bratih so razprodali številne klube in dvorane, med drugim tudi Dom sportova v Zagrebu in Halo sportova v Beogradu. Kjerkoli se pojavijo, razgrejejo množico ljudi do obisti in upravičijo svoj sloves in tako bo tudi tokrat.
https://www.facebook.com/punkfolkwellness

093725_178719_Brkovi_1_MB
Arhiv zasedbe
Koncert benda Brkovi v Mariboru.

DEŽURNI KRIVCI (SLO)


Dežurni krivci so grunt rock bend iz Prlekije (Sv. Jurij ob Ščavnici). Zasedba deluje od leta 1996, v tem času so izdali 4 studijske plošče (Nikogaršnje mesto - daleč od ljubezni, 2001; Kakor človek, 2003; Strup, 2007; Fakti, 2013; Narobe svet, 2019) in ploščo Dežurni krivci - Izštekani, z živimi posnetki iz oddaje Izštekani na Valu 202. Plošče so bile podprte s večimi videospoti in predstavljene na številnih živih nastopih izmed katerih je bendu dal v štartu največji zagon nastop na Novem rocku 2000. Na ploščah se bend strogo drži garažnega, podzemnega rock drivea, ki ga odlikujejo tako pestra ritem sekcija, kot tudi odlična kitarska maličenja. Temu Dežurni krivci dodajajo obilo odličnih kitarskih riffov, ki segajo od starih hard trikov in stoner našponanosti pa vse do alternative, post grunge in rahlo noise prijemov. Čeravno se njihov zvok giblje v zelo surovih in bazičnih okoljih pa so skladbe zelo raznoliko zastavljene. Skladbe Dežurnih krivcev imajo ravno pravo dozo bazične rock'n'roll vibracije, garažne neodvisnosti in sodobne hard pogubnosti. Poleg tega zna biti bend tako surovo rockerski, kot tudi sila poetičen. In tudi v teh slednjih, bolj mirnih okoljih, se Dežurni kivci ne odrekajo surovega, ostrega in brezkompromisnega rock zvoka.
https://www.facebook.com/krivci

dežurni-krivci, koncert, kino-šiška, štream
Tomo Köleš
Dežurni krivci.

SHOWDARE (SLO)



"Glasbena skupina iz Pomurja - špilamo punk, čuvamo funk! Kak se dober špricar meša, tak smo tudi mi simbioza prekmursko-prleških korenin," pravijo Showdare, ki bodo na odru Radenske noči prvič, saj so tudi zelo sveža zasedba. V njihovi zasedbi so se znašli Luka Kavčič na kitari in vokalu, Čavla na bobnih, Ecipecipec na bass kitari in David Matjašič v vlogi DJ-ja.
https://www.facebook.com/showdare

In če smo že omenili skupino Dežurni krivci, naj opozorimo, da bo že v petek, 11. junija, ob 21. uri imela spletni koncert iz soboškega kluba Mikk. Koncert lahko spremljate preko Mikkovega Facebooka.

31e6b67380e7a4e677f933346f0d80b4
Arhiv zasedbe
Dežurni krivci bodo v petek, 11. junija, ob 21. uri nastopili v spletnem koncertu.

radenska-noč brkovi koncert dežurni-krivci
Kaj zdaj berejo drugi