vestnik

(VIDEO) Balladero je izdal novo skladbo

Vestnik.si, 24. 2. 2024
Niko Matko
Glej me, sanjam je naslov nove skladbe.
Popularno

Dominik Bagola Balladero v teh dneh predstavlja nov singel, ki nosi naslov Glej me, sanjam.

"Kdor ne sanja, ne ustvarja, ne čuti in ne živi," je sporočilo, ki med vrsticami najbolj opiše novo skladbo slovenskega klavirskega kantavtorja. Glej me, sanjam je opojna, čutna skladba, ki spada med bolj intimne Balladerove skladbe. Obenem prinaša zvočno širino, svežino in svojevrstnost. 

Balladero je v desetletnem glasbenem delovanju izpilil svoj slog ter redko stavi na preverjene formule. Kot avtor predano in celovito raziskuje nova polja izraza v ustvarjanju v prvi vrsti klavirju in liričnim tekstom zavezane glasbe. Pri tej skladbi je k ustvarjanju povabil akademsko harfistko Bilko Peršič. Ob avtorjevem vokalu, klavirju in klaviaturah zvočno pokrajino tvorijo še Enos Kugler (bobni, spremljevalni vokal), Jani Moder (kitara), Anže Langus Petrović (bas kitara), Ana Šimenc (spremljevalni vokal). 

balladero, nova-pesem
Niko Matko
Glej me, sanjam je naslov nove skladbe.

Za skladbo Glej me, sanjam je bil posnet tudi videospot, pod katerega se je kot režiser podpisal Igor Pečoler. Zgodbo povezanosti, bližine, upanja in hrepenenja ob duetu Balladera in Bilke dopolnjujeta igralca Lara Bogme in Sebastijan Stevčevski. 

Balladero je lani izdal album Neon Srce, sicer pa je avtor več kot tridesetih skladb. Te že od napovedi tretjega albuma polnijo radijske lestvice in so stalnica v etru (Najina, Potujem, Marelice, Verjet in druge). Album se je tudi povzpel na peto mesto najboljših albumov v Sloveniji v letu 2023 po izboru portala 24ur.com, avtor pa ga je aprila lani uspešno predstavil v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma. Sedaj nadaljuje s predstavitvijo skladb, ki prinašajo novo poglavje na njegovi utrjeni in pestri glasbeni poti. 

balladero nova-skladba