vestnik

(VIDEO) Balladero posnel videospot za Marelice, ki prikazuje tudi spomine na rodno vas

Vestnik.si, 24. 6. 2022
Osebni arhiv
Balladero posnel videospot za Marelice.
Popularno

Prekmurski glasbenik Dominik Bagola Balladero je izdal novo skladbo, ki nosi naslov Marelice.

Gre za sončen in poleten napev, ki prinaša zasanjano podlago za brezskrbne vroče dni in avanture. Skladba je bila v orkestrski izvedbi slišala v izboru Popevke, ta pa ima novo preobleko, posnet pa je bil tudi videospot. Tega je režiral Igor Pečoler (Novisuals). "Prikupna in sproščena zgodba se vrti okoli priljubljenega sadeža, obenem pa Balladera pospremi k njegovim začetkom in posede v njegovo naravno okolje, za klavirske tipke. Izkušeni klavirski kantavtor, ki se je podpisal pod vrsto radijskih uspešnic, nas v marelično poletje »skulirano« vabi s snežno belim pianinom, Marelice pa so kot sproščena oda poletju tudi nekakšna »skrinjica spominov« na Balladerove otroške dni v rodni vasi." pravijo ustvarjalci. Balladero v preprosti klavirski melodiji in v spotu pristavi polno mero barvitosti in igrivosti ter ščepec poletne romantike. 

Bagola je ustvaril glasbo, z bratom Aljošo sta avtorja besedila, pod aranžma pa so se podpisali glasbenik, Lorenzo Corti, Peter Dekleva in Jernej Kržič. Produkcija je delo Penrose studia, za miks pa je poskrbel Peppe de Angelis iz Monopattino studios. 

balladero, marelice
Osebni arhiv
Balladero posnel videospot za Marelice.

Studijsko zasedbo ob Bagoli sestavljata še kitarska virtuoza Peter Dekleva in Lorenzo Corti ter bobnar Ash Soan, Kržič je odigral tudi bas kitaro, na spremljevalnih vokalih pa je bila Katja Sever Kržič.

balladero marelice nova-pesem