vestnik

(VIDEO) Ethnotrip izdal novo skladbo v prekmurščini

Vestnik.si, 2. 11. 2021
foto:Nataša Juhnov
Skupina Ethnotrip.
Popularno

Prekmurska zasedba Ethnotrip je predstavila novo skladbo z naslovom Srce, za katero so tudi posneli videospot.

Besedilo za pesem Srce je napisal Dušan Šarotar, glasbo Tjaša Šimonka Kavaš, aranžma pa je prispevala celotna skupina. "Kot gost pri pesmi sodeluje kitarist Kristian Majcen, s katerim smo sodelovali že pri snemanju prvenca zasedbe," so sporočili. 

Vokalistka Tjaša Šimonka Kavaš je ob izidu pesmi izpostavila, da so jo želeli posneti že pred enim letom, pa jim je načrte prekrižala epidemije. "Vmes sva z Miho postala starša, sedaj pa se je končno našel čas za naš bend in tako z veseljem predstavljamo prvo skladbo z novem zgoščenke, ki bo po naših načrtih izšla naslednje leto," je povedala. 

tjaša šimonka, ethnotrip
Urška Lukovnjak
Tjaša Šimonka Kavaš.

Videospot je delo režiserja Arona Horvatha, v njem pa je nastopil igralec Andraž Jug. Po besedah režiserja je spot nastal na prekmurskih ravnicah, ki so bile inspiracija za vizualno podobo in melanholično atmosfero. "Po prvem poslušanju pesmi me je melodija spomnila na zlomljeno srce in nemir, ki je posledica negotovosti. Tavanje po pokrajini in iskanje novih poti je nekako zame simbol tega občutka.« 

Avtor besedila pa pravi, da ko si zaljubljen, je vsaka pesem ljubezenska, ko je vojna, je vsaka pesem o smrti. "Kadar pesnik piše, mora biti ves čas zaljubljen in hkrati v vojni. Tudi pesem Srce govori o tej večni temi pesništva, o ljubezni, ki je močnejša od smrti. Čeprav mnogi pravijo, da je srce le še izpraznjena metafora, tako kot duša, in ki jo opevajo samo še slabi pesniki, pa sam še vedno vztrajno iščem imena za ljubezen. Čudovita izvedba pesmi, ki jo je uglasbila izvrstna skupina Ethnotrip, me navdaja z upanjem, da moje iskanje ni zaman. Srčna hvala navdahnjenim glasbenikom in čarobni pevki Tjaši. Upam, da bo komad zazvenel tudi v dušah poslušalcev," je ocenil Šarotar. 

ethnotrip glasba nova-skladba srce